EL TEXT I LA TEXTA

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp44748868 mas  periodico ilustracion de  leonard  beard180823192628

zentauroepp44748868 mas periodico ilustracion de leonard beard180823192628

És magnífic el costum dels papes de canviar-se el nom quan són elegits. Això ens dona una pista de quines poden ser les línies generals del seu papat. Joan Pau IIva decidir dir-se així com a homenatge aJoan Pau, que va ser Papa només 33 dies, al morir sobtadament el dia 28 de setembre del 1978.

Joseph Ratzingerva decidir ser conegut com aBenet XVIsimbolitzant així el seu afecte personal als seus admiratsBenet XVisant Benet, i l’actual papa Bergoglio va elegir Francesc per la seva admiració a santFrancesc d'Assís.

És una llàstima que aquesta tradició papal no hagi sortit de les parets del Vaticà, perquè podria ser-nos de molta utilitat per conèixer una mica més altres persones amb autoritat i influència. Des d’aquí, humilment, proposo que els polítics facin el mateix, que es canviïn el nom a l’arribar al poder. ¿S’ho imaginen? ¿Oi que seria meravellós?

De la Casa Blanca al Kremlin

Així,Pedro Sánchezpodria haver elegit com a nom de president el de José Luis II, homenatjantZapatero, o en un atac d’exaltada confiança en si mateix fins i tot podria demanar-nos a tots que l’anomenéssimObama II. No considero descartable aquesta última possibilitat.

En un atac de confiança, Sánchez podria demanar que l’anomenéssim Obama II, i Torra sens dubte suplicaria perquè l’anomenessin Puigdemont

Pablo Iglesiaspotser somia ser anomenat Nicolás II si alguna vegada arriba a la Moncloa, com a senyal de respecte al seu admiratMaduro, però a causa de la connotació tsarista d’aquest nom probablement ho hagi descartat, fantasiejant amb el d’Hugo II, enviant una picada d’ullet als chavistes.

Quim Torra, sens dubte, hauria suplicat que l’anomenéssim Puigdemont II. Quan ell deixi de ser el president de la Generalitat, el següent que agafi el relleu podria ser Puigdemont III, i després Puigdemont IV i anys després Puigdemont V, i VI, i VII, i així fins a l’infinit, perquè això no té aparences d’acabar demà passat.

Inspiracions de Trump i Putin

Notícies relacionades

Vostès poden jugar a endevinar quins noms haurien triat els líders mundials si la tradició papal sortís de l’Església. ¿Quin seria el deDonald Trump? No val Adolf II; és massa previsible. ¿I el de Putin? Passin una bona estona imaginant els noms dels seus presidents regionals (¿Susana Díazseria coneguda com a Felipa II d’Andalusia?), fins i tot si tenen temps pensin com podria dir-se el president de la seva escala.

O vostès mateixos, tot i que no tinguin cap poder, perquè néixer (i tots vostès han nascut) és una claríssima entrada al poder, potser la més genuïna de totes. Juguin a canviar-se el nom, pensin en algú a qui admiren i posin després el dos en xifres romanes.