Editorial

Unes festes per a la convivència

Tenim l'oportunitat que a Gràcia la celebració d'aquests dies s'imposi al masclisme i a l'incivisme

1
Es llegeix en minuts
cmontanyes44670888 fiesta gracia180815201644

cmontanyes44670888 fiesta gracia180815201644 / FERRAN NADEU

L’any passat, les festes de Gràcia celebraven dos orgullosos segles. Però la tragèdia es va creuar en l’aniversari. Un cruel atemptat va imposar l’horror. La música va callar i els decorats es van poblar de missatges de dol i crespons negres. Però la vida és tossuda, també l’esperit de superació i l’alegria. De nou els carrers tornen a estar engalanats amb la il·lusió d’un barri. De nou, tornen les festes.

Milers de persones ocuparan les places i recorreran el mateix asfalt que aquests dies han aixecat queixes per l’incivisme d’alguns que es creuen amos de la ciutat i del son dels seus veïns. Les nombroses associacions compromeses en l’efervescent vitalitat de la festa i tants que esperen aquests dies per disfrutar dels carrers es mereixen unes festes a l’altura de la seva il·lusió i el seu esforç.

Una celebració modèlica en civisme i en què tots i totes puguin disfrutar igual de la diversió, sense que l’ombra de l’assetjament i els abusos tenyeixi de por la nit. Barcelona és una ciutat compromesa en el combat contra el masclisme, des de les institucions fins a l’actiu teixit associatiu. Una lluita que només pot dur-se a terme amb l’afany de tota la ciutadania. És imprescindible que ningú abaixi la guàrdia, que el respecte sigui una responsabilitat compartida. Aquests dies tenim l’oportunitat que la música, el ball, els sopars comunitaris, les rialles i també la pau s’imposin a la por. Unes festes en què regni la convivència.