Anar al contingut

La clau

-FOTODELDIA- GRAF2758 MADRID, 6/8/2018.- El presidente del PP y diputado por Ávila, Pablo Casado, durante su comparecencia hoy en la sede del partido donde ha dicho tener la absoluta tranquilidad de haber hecho por su parte todo correctamente en cuanto a su polémico máster en la Universidad Rey Juan Carlos, que nadie le regaló. En ningún caso yo he recibido ningún regalo, ha dicho. Casado ha comparecido ante los medios de comunicación tras conocerse que la jueza ha pedido al Tribunal Supremo que le investigue por los delitos de prevaricación administrativa y cohecho impropio al considerar que existen indicios de que obtuvo el máster de Derecho Autonómico como un regalo académico por su relevancia política e institucional.EFE/Chema Moya

Chema Moya (EFE)

Casado, el Trump castís

Joan Cañete Bayle

La irresponsabilitat de la dreta quan és a l'oposició és un dels grans problemes de la democràcia espanyola

“No hi haurà paracetamol al món per al mal de cap que li donarem a Pedro Sánchez”, va anunciar Soraya Sáenz de Santamaría a les primàries (per anomenar-les d’alguna forma) del PP, i al final –ai, la justícia poètica– el paracetamol el va necessitar ella per recuperar-se del mastegot que va suposar la victòria de Pablo Casado. Però perquè no diguin que Casado no integra els perdedors al partit, l’esperit del paracetamol és molt present a l’oposició  que li està plantejant el nou president del PP a Sánchez: ferotge, demagoga, populista, irresponsable. Si no fos perquè a Sánchez li donen més mals de cap els seus aliats que l’oposició, podria dir-se que el president socialista ha d’enfrontar-se a l’oposició més irresponsable des de... l’última vegada que el PSOE va ser al Govern i el PP a l’oposició.

Falsedats i manipulacions sense complexos

Però cal ser justos amb Casado. Al llibre d’estil habitual del PP a l’oposició (sense visió d’Estat, mesquí en assumptes claus com el terrorisme d’ETA  i Catalunya, incapaç de dissimular la convicció que estar fora del poder li sembla una anomalia injusta i il·legítima) el nou president, coses de l’edat, li ha aportat unes dosis de modernitat, un trumpisme castís basat en divulgar falsedats, retorçar la realitat i manipular sense complexos. En el poc temps que porta al comandament del PP (a saber quant hi durarà, que se li està fent cara de Cifuentes), ha avergonyit propis i estranys en immigració, ha desqualificat la justícia per la polèmica al voltant del seu màster i ara torna a un dels temes favorits del partit conservador: la demagògia en terrorisme, a compte del trasllat de dos presos etarres que el PP presenta de forma mesquina com un favor del PSOE al PNB. En aquest tema compta, això sí, amb l’ajuda inestimable en aquest terreny de Ciutadans, que d’irresponsabilitat i demagògia en sap un bon munt, com porta demostrant a Catalunya des de la seva fundació.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La irresponsabilitat de la dreta quan és a l’oposició és un dels grans problemes de la democràcia espanyola. En aquests temps de ‘fake news’ i de proliferació de l’estil Trump, aquesta pulsió és encara més perillosa, ja que dona ales al populisme en assumptes en els quals convé responsabilitat. En la seva carrera per vèncer Albert Riveraa Casado se li posa cara de Trump. Cos a terra.