LA CLAU

El que li han fet a Casado

El nou líder del PP tenia els peus de fang. Ho sabia ell i ho sabien els dirigents del seu partit que el van entronitzar. Només dues setmanes després, la justícia aprecia indicis de delicte en el seu màster

1
Es llegeix en minuts
-FOTODELDIA- GRAF2758 MADRID, 6/8/2018.- El presidente del PP y diputado por Ávila, Pablo Casado, durante su comparecencia hoy en la sede del partido donde ha dicho tener la absoluta tranquilidad de haber hecho por su parte todo correctamente en cuanto a su polémico máster en la Universidad Rey Juan Carlos, que nadie le regaló. En ningún caso yo he recibido ningún regalo, ha dicho. Casado ha comparecido ante los medios de comunicación tras conocerse que la jueza ha pedido al Tribunal Supremo que le investigue por los delitos de prevaricación administrativa y cohecho impropio al considerar que existen indicios de que obtuvo el máster de Derecho Autonómico como un regalo académico por su relevancia política e institucional.EFE/Chema Moya

-FOTODELDIA- GRAF2758 MADRID, 6/8/2018.- El presidente del PP y diputado por Ávila, Pablo Casado, durante su comparecencia hoy en la sede del partido donde ha dicho tener la absoluta tranquilidad de haber hecho por su parte todo correctamente en cuanto a su polémico máster en la Universidad Rey Juan Carlos, que nadie le regaló. En ningún caso yo he recibido ningún regalo, ha dicho. Casado ha comparecido ante los medios de comunicación tras conocerse que la jueza ha pedido al Tribunal Supremo que le investigue por los delitos de prevaricación administrativa y cohecho impropio al considerar que existen indicios de que obtuvo el máster de Derecho Autonómico como un regalo académico por su relevancia política e institucional.EFE/Chema Moya / Chema Moya (EFE)

Cristina Cifuenteses va resistir amb dents i ungles a deixar els càrrecs polítics després de conèixer-se l’escàndol del seu màster fraudulent. Van ser sis setmanes, sis, de negar la realitat sense indici de rubor i amb un aplom inconcebible. Sis setmanes pretextant fosques conspiracions polítiques i personals per justificar l’injustificable. Algú va decidir a la fi acabar d’una vegada amb aquella agònica exhibició d’impudícia i va treure d’un calaix una gravació antiga que mostrava Cifuentes apropiant-se sense passar per caixa d’unes cremes cosmètiques en un comerç de Vallecas. Això va ser el que va acabar amb la resistència de Cifuentes.

Foc amic, sens dubte. Perquè el PP ja anava més que servit amb els seus assumptes. Les seves nombroses trames de corrupció i la sentència contra l’ominosa xarxa Gürtel,la sentència contra l’ominosa xarxa Gürtel combinades en el temps amb la intuïció i l’audàcia del socialista Pedro Sánchez, van acabar expulsant del poder els conservadors i van forçar un canvi de lideratge en el partit.

I llavors va arribar Pablo Casado, aixecant-se sobre l’ala més dretana de la formació i enarborant la bandera de l’honestedat. Però Casado tenia els peus de fang. Ho sabia ell i ho sabien els dirigents que el van alçar a la cúspide. Sobre ell pesava un escàndol clonat del de Cifuentes. Potser van pensar aquests padrins que un màster fraudulent de més o de menys passaria desapercebut com una gota a l’oceà de corrupció en el qual el partit sempre va navegar. 

Indicis de delicte

Notícies relacionades

El relativisme és útil en aquests casos, però la proximitat de l’escàndol de Cifuentes hauria d’haver encès alguna alarma en el congrés del PP. No va ser així, i si es va encendre algú va córrer a apagar-la. Avui, només dues setmanes després, la justícia ha apreciat en Casado indicis de prevaricació i suborn en l’obtenció del seu màster. La pena per aquests delictes pot arribar a set anys d’inhabilitació.

"El que m’han fet no l’hi han fet a ningú en aquest país", clama Casado. No és cert. El que li han fet a ell l’hi han fet a uns quants més, tots lligats al PP i alguns ja imputats: donar-los un títol acadèmic sense exigir-los la dedicació, el treball i els diners aportats pels seus companys d’aula.