EDITORIAL

Les pintades dels CDR contra ERC

Si en la seva república no hi cap ni ERC, són qualsevol cosa menys representatius de la realitat del país

1
Es llegeix en minuts
cdr

cdr

Al crit de“Desobediència o dimissió” un grup de persones van fer pintades en nom dels CDR (Comitès de Defensa de la República) a la seu d’ERC. A la seu, en una concentració posterior i a Twitter els CDR van acusar els republicans de voler tornar a l’“autonomisme” i de desatendre el que consideren “el mandat” de l’1-O i del 21-D. Els CDR també van criticar el PDECat i van expressar el seu recolzament a Carles Puigdemont i la seva sintonia amb la CUP.

Resulta sorprenent que els CDR considerin ERC tèbia en termes de la independència de Catalunya. Com bé recordava Joan Tardà, els republicans tenen el seu líder a la presó, entre altres afectats pel procés judicial obert contra els polítics implicats en l’1-O. Però és que, a més, durant anys ERC ha sigut l’únic partit obertament independentista de l’arc parlamentari.

Les acusacions són un exemple de la greu fractura interna que es produeix en l’independentisme, des de les esferes més altes fins al carrer. És una fractura que divideix els independentistes entre “traïdors” i “puristes”, entre aquells que entenen que el procés unilateral va acabar en fracàs i busquen la forma de reconduir l’estratègia i els qui estan instal·lat en l’irredemptisme i en la política de la tensió permanent. Si en la seva república no hi cap ni ERC, són qualsevol cosa menys representatius de la realitat del país.