1
Es llegeix en minuts
zentauroepp44382789 in this july 16  2018  photo  u s  president donald trump  l180720174445

zentauroepp44382789 in this july 16 2018 photo u s president donald trump l180720174445 / Pablo Martinez Monsivais

Arribo als EUA mentre Donald Trump segueix a Europa fent barrabassades. Potser és per això, perquè el gran cap no és a casa, que a Nova York l’aire sembla més net i es respira més saludable. A les 24 hores de la meva arribada torna Trump i a Manhattan es fa de nit al migdia amb la cortina d’aigua més espessa que he vist en anys. La naturalesa, em dic, que és sàvia i s’expressa a la seva manera.

Per cert, qui tingui dubtes sobre com s’exerceix la llibertat d’expressió en territori EUA que miri (avui es veu tot a tot el món) la televisió americana d’aquests tres últims dies. La ridiculització extrema de Trump (Mr. President, per increïble que continuï semblant-nos) és constant, cruel, imaginativa i sense pietat. El seu comportament de fa uns dies amb la primera ministra Theresa Mayprimera ministra Theresa May i la posterior trobada amb Putin a HèlsinkiPutin , amb l’afegit de les seves opinions sobre Montenegro i els montenegrins (el “papus” d’Europa, de sobte) donen peu a tota mena de burles i provoquen somriures misericordiosos quan no rialles en directe, en la majoria d’informatius.

Als EUA la ridiculització del seu president és extrema, constant, cruel, imaginativa i sense pietat

Dijous vaig ser testimoni de com una prestigiosa entrevistadora es partia de riure al llegir la notícia d’impacte que acabaven de passar-li, en la qual s’adonava de la invitació cursada a Putin per part de la Casa Blanca. ¡Quina gresca al plató! Quan un ve d’un lloc on la llibertat d’expressió està cada dos per tres en mans de jutges i on convé pensar-s’ho dues vegades abans d’escriure qualsevol comentari sobre la figura del president (el que sigui), això el reconcilia amb la democràcia.

El mateix dia en què Trump tornava d’Europa, la gran Bette Midler tornava a Broadway per a les 30 útimes funcionsde ‘Hello, Dolly!', que ella mateixa va estrenar fa un any i mig. L’he vist i m’ha rendit: genial, divertida, pròxima, còmplice. I pallassa, enorme pallassa, en el millor sentit de la paraula.

Notícies relacionades

Pallasso per pallasso, em quedo amb el de Broadway. Molt més sa. I gens perillós. 

(Felices vacances. Ens retrobem al setembre)

Temes:

Donald Trump