IDEES

Dissenya la teva pròpia pel·lícula

2
Es llegeix en minuts
quien-te-cantara

quien-te-cantara

Ja sé com seran les pel·lícules noves de Quentin TarantinoCarlos Vermut i Harmony Korine. I espero i desitjo que no tinguin res a veure amb la idea que me n’he fet. Tot això ve a tomb d’una cosa delirant. Es tracta de l’existència d’un change.org impulsat per un grup de fans de la franquícia per demanar que J.A. Bayona substitueixi Colin Trevorrow com a director de Jurassic World 3. El deliri se suma a un altre disbarat cinematogràfic menys anecdòtic: el crist que ha muntat part del fandom de Star Wars perquè Els últims Jedi (2017) els sembla un sacrilegi, una ofensa a la saga.

No concebo aquest voler saber per endavant, perquè anul·la una cosa ja per si mateixa difícil en aquests temps: la possibilitat de sorprendre’s amb una pel·lícula, sigui per sortir-ne encantat o traient escuma per la boca

Notícies relacionades

Alguns estan convençuts que, si els fessin cas, les pel·lícules serien molt millors. En l’era de la primera persona, en què opinar públicament és el més fàcil del món, i en temps d’elegeix la teva pròpia aventura, no és sorprenent que passin aquestes coses. El que seria sorprenent –i terrible– és que els estudis i els productors es prenguessin més seriosament del normal aquestes rebequeries i peticions, una cosa que creuo els dits perquè no succeeixi perquè, una cosa és prendre el pols al fandom i una altra, molt diferent, és ser absurdament servil.

Però, fins i tot sense estranyar-me, juro que no veig la gràcia a això de demanar pel·lícules a mida. Ja ni entro en com de terrible és tot aquest assumpte per als creadors, penso egoistament en mi com a espectadora. No concebo aquest voler saber per endavant, perquè anul·la una cosa ja per si mateixa difícil en aquests temps: la possibilitat de sorprendre’s amb una pel·lícula, sigui per sortir-ne encantat o traient escuma per la boca M’he muntat a la ment Once upon a time in Hollywood, Quién te cantará The beach bum (ho sé, no juguen a la mateixa lliga que els ‘blockbusters’ que han posat sobre la taula els fans), les noves pel·lícules de TarantinoVermut Korine. I desitjo amb totes les meves forces que no s’assemblin ni remotament a la idea que me n’he fet. No serà difícil, perquè els tres van sobrats de geni i sempre em trenquen els esquemes. Però vull sorpresa. Ni tan sols desitjo encertar en aquestes intuïcions que desenvolupem quan adorem un cineasta.