Editorial

Bon destí, mal camí

La forma triada per proposar candidat a la presidència de RTVE és un mal principi per tornar a les necessàries majories qualificades

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp39075464 madrid 27 06 2017 politica reunion entre el secretario gener180616225610

zentauroepp39075464 madrid 27 06 2017 politica reunion entre el secretario gener180616225610 / DAVID CASTRO

Radiotelevisió Espanyola (RTVE) mereix respirar els nous aires de la majoria que va desallotjarMariano Rajoy i el PP de la Moncloa. La protesta setmanal dels seus treballadors, els divendres negres, són un clar indicador del tipus de manipulació i de l’ambient que es va respirar en el mandat expirat de José Antonio Sánchez. Va fer bé el Govern de Pedro Sánchez d’acabar amb la situació de bloqueig propiciada pel Partit Popular i Ciutadans a través d’un decret llei que facilitava buscar un president i uns consellers de transició fins que siguin elegits amb els criteris de la nova llei aprovada per l’oposició a l’inici de la legislatura a través d’un concurs públic. Aquest era el final, el destí final de l’operació que pretenia tornar a les majories qualificades en el govern dels mitjans públics. 

Però el camí per arribar a aquest final no podia haver començat pitjor. De nou canvis de cromos i vetos creuats en una negociació en què han participat el mateix líder de Podem i el cap de gabinet, i principal assessor d’imatge, del president del Govern. Els noms que han sortit, com el del candidat a presidir RTVE, Andrés Gil, són de professionals reconeguts. Res a objectar. Però la forma i el descart de professionals d’igual prestigi dins de la mateixa corporació pública deixen en l’aire una opció que no compta, de moment, amb la majoria parlamentària necessària, que no és en cap cas la necessària i desitjable. Mal principi per a un bon final.