Ser o semblar

Els de baix són els nous 'pijos'

Després de la polèmica per la mansió d'Iglesias, Errejón es fotografia ara per a una revista amb vestuari de marca

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp38273624 madrid  02 05 2017   politica  i igo errej n  podemos  duran180626164012

zentauroepp38273624 madrid 02 05 2017 politica i igo errej n podemos duran180626164012 / JOSE LUIS ROCA

Pablo Iglesias s’ha comprat una mansió de 650.000 euros a Galapagar perquè no li queda més remei, perquè la premsa el persegueix. Però una casa molt més gran, amb piscina, a Navas del Rey, val 270.000 euros. I allà t’asseguro que ningú no et troba. Però això seria viure amb els de baix. Sembla que Pablo prefereix viure amb els de dalt, a la zona més cara de la serra de Madrid. Perquè compta a cobrar una herència d’un milió d’euros. I és que els seus pares tenen sis immobles

Després em troboErrejón  fent-se fotos per a una revista. Ulleres Rayban, 83 euros; vestit d’Hugo Boss, 620 euros; caçadora d’Adolfo Domínguez, 120 euros; Sneakers de Morato 109 euros. Posturejar no té preu. Per a totes les altres coses, Mastercard.

¿I aquests eren els de baix? ¿Què tenen en comú el consumisme marquista i les mansions de nou-ric amb les tesis de Gramsci o la "voluntat bolxevica" que Errejón reconeixia a Iglesias en la seva tesi de doctorat? Però, a més, si ens queixem que cosifiquen les dones, que se les valori pel que llueixen i no pel que fan, ¿traslladarem aquesta exigència als homes? ¿No estem tots una mica estressats per aquesta exigència omnipresent de ser macos i anar ben vestits?

Notícies relacionades

Després de la foto de Pedro Sánchez amb les seves ulleres de sol, un mitjà entrevista una professora universitària d’assessoria d’imatge que diu que Sánchez "se sap guapo i està tractant d’aprofitar-ho". I altres tants professionals que incideixen que la imatge és importantíssima. Mai no hi ha hagut tants miralls com en la societat postmoderna, on contínuament ens veiem exposats i reflectits. Però aquest culte al cos i la imatge és discriminatori. Ja no és que els que no som tan bufons i estilosos ens sentim cada vegada pitjor, sinó que tenim més difícil trobar una feina. Hi ha nombrosos estudis que ho proven, per si no n’hi hagués prou amb els requisits de "bona imatge" en les entrevistes.

Si Podem vol continuar representant "els de baix" haurien de recordar que la dona del Cèsar no ha de ser casta, sinó semblar-ho. I que els de baix viuen a la zona sud i no porten vestits de 600 euros.