ANÀLISI

Florentino, «'antes Rota que Roja'»

1
Es llegeix en minuts
opi-florentino

opi-florentino

Luis Rubiales no ha volgut pronunciar el nom propi del culpable de la bomba que ha caigut a la selecció espanyola a poques hores per al debut en el Mundial de Rússia. El resum del seu discurs, impecable malgrat la insistència del missatge, té un destinatari: Florentino Pérez, el president del Reial Madrid. Pobra Espanya: aquell patrioter missatge ultra que diu ‘antes roja que rota’ l’ha tunejat l’amo de la casa blanca i li surt un ‘antes Rota que Roja’. ‘La fórmula Florentino en cinc minuts’. 

La frase de Rubiales davant dels periodistes és "ens assabentem de la marxa de Lopetegui cinc minuts abans que el Madrid ho fes oficial". Fins a cinc vegades la va repetir per la insistència dels reporters. “Cinc minuts abans...”, “cinc minuts abans...”, “cinc minuts abans...”, plasmen la censura del president de la federació a la intolerable maniobra del president madridista. 

Julen Lopetegui, en una compareixença com a seleccionador espanyol / (AFP) / GABRIEL BOUYS

Sobre la selecció espanyola plana ara una tempesta de conseqüències complicadíssimes. Quina papereta espera a Fernando Hierro: reunificar l’equip, activar teràpies per superar el xoc i centrar-se a com s’afronta el debut contra la Portugal de Cristiano Ronaldo, que, ves per on, estarà a les ordres de Lopetegui la temporada que ve. O no, que amb el guapo davanter mai se sap. Encara ressona el seu últim xou reclamant carinyo (més milions) amenaçant amb donar un cop de porta.

Notícies relacionades

El ridícul que està fent la selecció a les portes del Mundial és majúscul. Han arrasat la imatge conquistada i pocs s’atreveixen a incloure-la encara entre les favorites per a la final de Moscou. La fugida al Madrid qüestiona com es manté un grup fort i unit. Trist i lamentable. Aquest dimecres el diari 'L’Équipe' publica una enquesta amb 32 entrenadors i exfutbolistes internacionals en la qual el Brasil (amb 11 vots) i Espanya (amb 9) són les dues primeres favorites. Ara mateix, si la repetissin, la resposta seria ben diferent.

Si el president de la federació prefereix no pronunciar el nom de Florentino, ¿s’atrevirà algú amb autoritat a fer-ho? L’ètica de l’‘ésser suprem’ queda com un drap brut, per si algú ho dubtava. La de Julen Lopetegui, també. La ‘gesta’ els perseguirà durant dècades i dècades. No treguin importància a l’assumpte.