Dues mirades

Contra Rajoy

Tots tenen alguna cosa per guanyar amb la moció de censura; mentre que, si segueix Rajoy, tots hi perdem

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp43483707 madrid 25 05 2018  politica rueda de prensa del secretario g180525131636

zentauroepp43483707 madrid 25 05 2018 politica rueda de prensa del secretario g180525131636

És difícil que prosperi la moció de censura de Sánchez. Més encara que l’avenç electoral que promou Rivera deixi de ser una fal·làcia. Els independentistes voldran alguna cosa a canvi de donar suport a Sánchez, però no hi haurà concessions. Almenys, públiques. Els barons socialistes no ho permetrien. També és difícil que el PNB doni suport a la moció quan acaba de treure un bon rèdit dels pressupostos. Però cap d’aquestes dificultats no és tan insalvable com convertir-se en el partit que permeti a un PP oficialment corrupte continuar governant Espanya.

Notícies relacionades

El PP ha robat, però ha fet una cosa pitjor. Per continuar mantenint el poder i, per tant, la seva estructura criminal, va fer que esdisparés la catalanofòbia amb les firmes contra l’Estatut i ha laminat els drets civils fins a tenyir de blanc i negre la llibertat d’expressió. Els jutges de la 'trama Gürtel' han estat implacables. Una bona notícia en vista de la politització de la justícia. Ara els polítics han de jutjar els qui han fet tant de mal a la democràcia espanyola i, a sobre, des d’una insuportable superioritat moral. Si no hi ha censura contra Rajoy, tots quedaran retratats.

La moció de censura és l’única oportunitat que té Sánchez de ser president. Dona temps a un Podem sense nord. Rivera podrà continuar creixent exercint la més dura oposició. I potser hi ha una possibilitat de distensió a Catalunya. Tots tenen alguna cosa per guanyar. Si segueix Rajoy, tots hi perdem.