EDITORIAL

Macrooperació anticorrupció a la Diputació

Catalunya no és immune a la corrupció i, respectant la presumpció d'innocència, tota operació destinada a combatre-la mereix ser aplaudida

1
Es llegeix en minuts
whatsapp-image-2018-05-24-at-090544-1

whatsapp-image-2018-05-24-at-090544-1

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia i la Fiscalia Anticorrupció va llançar dijous una macrooperació pels delictes de malversació, prevaricació, negociació prohibida al funcionari públic, falsedat i frau en subvencions de la Diputació de Barcelona destinades a la cooperació internacional entre el 2012 i el 2015. La investigació se centra en un frau en subvencions a través de diferents entitats per un valor d’almenys dos milions d’euros. Va ser una macrooperació amb 14 registres i 29 detencions per uns suposats delictes que es remuntarien a l’època en què Salvador Esteve (CiU) era president de la Diputació i que beneficiarien a entitats afins a l’antiga Convergència.

El partit nacionalista, doncs, torna a veure’s immers en una investigació judicial vinculada a la corrupció.  No es tracta, com es va dir per les xarxes socials durant la macrooperació, d’un cop a persones o entitats vinculades a l’independentisme. Ja el 2016 la CUP i el sindicat CGT van denunciar davant l’Oficina Antifrau de Catalunya presumptes desviacions de fons de la Diputació destinats a la cooperació internacional a empreses i patronals sense experiència en el sector. Es tracta d’una investigació contra la corrupció, una xacra sobre la qual molts a Catalunya no poden donar gaires lliçons. Catalunya no és immune a la corrupció i, respectant la presumpció d’innocència, tota operació destinada a combatre-la mereix ser aplaudida.