Festival de música

Catalans a Eurovisió

No ens podem prendre seriosament aquest absurd boicot a Alfred i a Amaia

1
Es llegeix en minuts
amaia-alfred

amaia-alfred

Si quedava algun racó de frivolitat al nostre país, on tots podíem ser feliços i desconnectar de tot, aquest era el Festival d'Eurovisió. Un festival de música ‘freaky', on el menys important és guanyar o cantar bé.

Des de Remedios Amaya fins a Chiquilicuatre, passant pelCobra, el ridícul al festival ha sigut sempre notori. Però pel que sembla, aquest any, algú ha pensat que enviar un català independentista i una navarresa a representar Espanya era passar-se de la ratlla. Els ‘haters' s'han mobilitzat i han aconseguit, de moment, 25.000 signatures per demanar que Alfred i Amaia no vagin a Eurovisió. El text de la petició de Change.org diu: «No volem que el cantant independentista Alfred representi Espanya a Eurovisió. Demanem que es cancel·li la seva actuació per denigrar la imatge d'Espanya». Anem per parts. Primer, l'origen català d'Alfred.  Pel que sembla la gent no té memòria. Beth Rodergas, catalana i clarament independentista, ens va representar l'any 2003 i no recordo cap drama ni comentari sobre la seva participació. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

¿Més catalans que han  representat Espanya al festival? José Guardiola, Salomé, Nina, Peret, Sergio Dalma, Marcos Llunas o David Fernández. Moltes cançons que han participat han estat escrites i compostes per catalans com el Dúo Dinámico o la cantant Rebeca Tous. I si parlem de denigrar Espanya, podem començar recordant els «zero points» de Remedios Amaya o els galls d'Edurne o Manel Navarro, per no parlar de les vegades que hem quedat en penúltim i últim lloc.

No, no ens podem prendre seriosament ni Eurovisió ni aquest absurd boicot. Encara que si ho pensem bé, ens adonarem que al segle passat (1968), ja es va boicotejar un cantant com Serrat per voler cantar en català al festival. Cinquanta anys més tard, boicotegem el cantant català, només pel fet de ser-ho. El pobre Alfred ni cantant en rus se salva.