Dues mirades

No les posi

Puigdemont no pot ignorar que la seva actuació perjudica els presos. Els símbols també passen comptes. Encara que hipotequin el país

1
Es llegeix en minuts
abertran42820130 former catalan leader carles puigdemont leaves  a news confe180413090438

abertran42820130 former catalan leader carles puigdemont leaves a news confe180413090438 / Britta Pedersen

Rull, Turull i Forn han animat per carta Puigdemont a formar un govern. El mateix missatge que expressa Sànchez des de Soto del Real. Vindria a ser un «president, no posi les urnes» en tota regla. És evident que la situació actual no beneficia els presos. Més enllà que la seva presó preventiva sembla del tot desmesurada, més enllà que difícilment es pot aconseguir la normalitat política amb la seva privació de llibertat, el cert és que tenir Puigdemont parlant de crear un Consell de la República, escrivint comunicats amb la capçalera de Govern de la República i aprofitant qualsevol oportunitat per desprestigiar les institucions de l'Estat, no és el que ajuda més uns presos que han reafirmat la seva renúncia a la via unilateral.

Notícies relacionades

 

Puigdemont ha aconseguit fer de si mateix un símbol. Se li pot retreure improvisació, però no falta d'habilitat. Passen els mesos i continua ocupant el centre d'atenció i, lluny de perjudicar la seva pròpia imatge, està erosionant la d'Espanya. Gràcies, sens dubte, a l'ajuda inestimable de Rajoy. El problema és que, en aquest món de símbols, també hi ha Catalunya. Embussada. Amb la tensió a flor de pell. Groc amunt, groc avall. Vivint en contra del 155 i sense un pla real per avançar. Però tot això Puigdemont ho sap. Perfectament. De la mateixa manera que no pot ignorar que la seva actuació perjudica els presos. Els símbols també passen comptes. Encara que hipotequin el país.