APP escènica

Mantinguin els mòbils encesos

Gràcies a la nova aplicació GalaPro, el mòbil pot convertir-se en el millor aliat de l'espectador i, per tant, en instrument idoni per millorar la comunicació entre escenari i pati de butaques

1
Es llegeix en minuts

Senyors, la guerra s’ha acabat. I jo em rendeixo, malgrat que no incondicionalment. Amb el temps veurem si la victòria no té més efectes i fins on arriba la pau. Però de moment no em queda més remei que reconèixer-ho: dono per perduda la batalla del mòbil al teatre. I tot per culpa dels últims invents.

El cas és que ja no caldrà demanar que s’apaguin els mòbils al teatre (pel mateix motiu, tampoc al cine, a l’òpera, ni als concerts...) perquè gràcies a una aplicació de recent aparició, el mòbil es pot convertir en el millor aliat de l’espectador i, per tant, en instrument idoni per millorar la comunicació entre escenari i pati de butaques. L’app i ja es pot instal·lar en qualsevol mòbil, tant si el sistema és iOS com Android.

Una vegada està assegut a la butaca, i amb el telèfon en mode avió, només cal activar-la per connectar amb el servei que brinda la mateixa xarxa del teatre i disfrutar dels seus avantatges que, no em costa reconèixer-ho, són molts i tots força atractius.

Notícies relacionades

Els espectadors amb dificultat auditiva poden, mitjançant els mínims auriculars del mòbil, aconseguir un volum més gran d’audició i no perdre’s ni una paraula del que es diu en escena; o poden llegir a la pantalla, a l’estil del que entenem per subtitulació, però sense imatge, el text del que declamen els actors. Els que estiguin mancats de visió poden disposar d’una veu que, en viu, vagi descrivint amb detall com transcorre la representació. I encara hi ha més: aquells que no dominin l’idioma del país, poden gaudir d’una traducció simultània, a viva veu o mitjançant el text, per escollir entre diversos idiomes.

L’app funciona ja als teatres de set ciutats americanes i en uns deu teatres de Broad-way. El seu ús s’imposa de manera exponencial. Londres i París l’anuncien ja als seus locals. Tinguem-ho en compte per a les seves pròximes vacances i disfrutin dels avantatges del mòbil al teatre. (¡Glups! No hauria cregut mai que algun dia arribaria a escriure aquesta frase).