Dues mirades

Deduccions feixistes

Deu ser una delícia desgravar per exaltar l'odi i la infàmia i, a l'acabar la declaració de renda, aixecar el braç dret i fer la salutació a la romana

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp42904059 madrid 13 04 2018 fachada fundaci n francisco franco en la c180417200507

zentauroepp42904059 madrid 13 04 2018 fachada fundaci n francisco franco en la c180417200507 / JUAN MANUEL PRATS

De fet, quan el general retirat que presideix la Fundación Francisco Franco defensa el seu projecte no va tan mal encaminat. Té tota la raó del món. Les fundacions, segons la llei que les regula, "han de perseguir finalitats d’interès general" i han de "beneficiar col·lectivitats genèriques de persones". És indubtable que, en els moments que vivim i amb els governants que té Espanya, la FFF assumeix, per dir-ho així, aquest repte. Vol "exaltar" la vida del dictador, el vol posar com a model de virtuts pàtries i vol "contribuir a la projecció del seu ideari sobre el futur de la vida espanyola". Més que sobre el futur, la projecció franquista es fa sobre el present i ens aporta un ideari que descansa sobre la base indestructible de la immanència, la perdurabilitat i l’eternitat de la pàtria abans dels inicis de la història. La FFF defensa això i també “la història tal com va succeir”, que és, per descomptat, un assumpte d’interès general que beneficia una col·lectivitat, concretament els feixistes, que tenen la voluntat explícita de ser els posseïdors de la veritat.

I així anem. No la prohibiran mai, la FFF, perquè el seu president té raó. Aquest estat ho permet i fins i tot incentiva les donacions perquè es pugui mantenir, com ha explicat EL PERIÓDICO. Deu ser una delícia desgravar per exaltar l’odi i la infàmia i, en acabar la declaració de renda, enlairar el braç dret i fer la salutació a la romana.

Temes:

Hisenda