Dues mirades

Franco, encara

No és Espanya. És una dreta caduca presonera d'un passat d'infàmia. Exaltar el dictador desgrava. I, sobretot, ens degrada

1
Es llegeix en minuts
rjulve375170 madrid 19 09 02     politica    edificio que alberga las ofi180413162722

rjulve375170 madrid 19 09 02 politica edificio que alberga las ofi180413162722 / DAVID CASTRO

Interès general. És a dir, allò que persegueix el bé comú, el bé públic, que beneficia els ciutadans. Si repassem el llistat d’oenagés, ho veiem clar. Des de Metges sense Fronteres fins a Save the Children, passant pel Casal del Raval. Són moltes, moltíssimes. Llegim els seus noms i fins i tot podem visualitzar la seva ingent tasca. Sense elles, el món seria pitjor. Podem recolzar-les. Amb les nostres mans, el nostre temps o, també, els nostres diners. Si aquesta és la nostra opció, desgravarem a més a més per l’aportació. Només hi ha un requisit formal perquè l’exercici sigui legal, la fundació no ha de tenir ànim de lucre i ha de respondre a l’interès general.

Un botxí en la llistaInterès general. Tornem a repassar la llista. És clar. Fins que, de cop i volta, topem amb un nom. Amb un home. Francisco Franco. ¿Què fa el botxí a la llista de les causes d’interès general? ¿A quin particularíssim interès respon una fundació dedicada a l’enaltiment d’un dictador, niu d’ultradretans i flagell de la memòria històrica? ¿Com 847 persones han obtingut beneficis fiscals per recolzar-la? 

Notícies relacionades

 Francisco Franco. beneficis fiscals per recolzar-la? 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Estalviem-nos temptacions supremacistes, això no és Espanya. El PSOE, primer al Congrés i ara al Senat, i Podem han presentat propostes contra aquest despropòsit. No, no és Espanya, és una dreta caduca presonera d’un passat d’infàmia. Exaltar Franco desgrava. I, sobretot, ens degrada.

dreta caduca presonera d’un passat d’infàmia.