Editorial

Girona, meca de la marihuana

Convé combatre les pràctiques mafioses i les operacions a l'engròs o en menors quantitats, així com la generació de plantacions clandestines. I al mateix temps, reprendre el debat sobre la regulació de la marihuana

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp39350410 marihuana girona180417192437

zentauroepp39350410 marihuana girona180417192437 / Jordi Ribot Punti ICONNA

El 2016 es van decomissar a la província de Girona 26.000 plantes i es van destruir tres tones de marihuanaL’any següent, en van ser 45.000 i 5,5 tones, un exemple del que passa en relació amb el tràfic, venda i producció de la droga. I la tendència no cessa. Des de començament d’any s’han portat a terme operacions policials destacades a la Bisbal, Girona, Figueres i la Jonquera, mentre que ha començat a l’Audiència el macrojudici al clan Capirote, una vista amb una trentena d’acusats de pertànyer a un conglomerat mafiós que desenvolupava la seva activitat a l’Empordà.

 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

En pocs anys, a causa de l’augment de la demanda, el baix preu de la mercaderia (uns cinc euros per gram, la meitat del que es paga a Alemanya o França) i un Codi Penal més lax que en altres països, Girona s’ha convertit gairebé en una meca, no només de l’intercanvi a baixa escala, sinó d’organitzacions criminals que proveeixen el mercat fins al punt que investigadors dels Mossos parlen de «l’hort d’Europa» per referir-se a la província la proximitat de la qual amb la fron-tera augmenta la proliferació d’accions delictives.

Convé combatre amb duresa les pràctiques mafioses i les operacions a l’engròs o en menors quantitats, així com les plantacions clandestines. Al mateix temps, és urgent reprendre el debat sobre la regulació de la marihuana, un tema polèmic que molts veuen com una sortida racional als problemes que en genera la prohibició.