Dues mirades

Els enganys

La farsa de Puigdemont paralitza Catalunya. I perjudica uns presos que sostenen la seva defensa en el compromís de seguir pels camins legals

1
Es llegeix en minuts
abertran42806970 former catalan leader carles puigdemont smiles when giving a180413090446

abertran42806970 former catalan leader carles puigdemont smiles when giving a180413090446 / Carsten Rehder

Fugir de l'acció de la justícia... I reclamar protecció a l'Estat del qual es declara exiliat. Aquesta és una de tantes contradiccions de Puigdemont a l'entrevista de diumenge passat a TV-3.

Anys de reivindicacions han generat una suma de veritats. És autèntic l'anhel dels que volen la independència de Catalunya perquè senten que la seva identitat no és respectada. També l'afany dels que defensen una república més justa, democràtica i equitativa. Són reals aquestes presons que reclouen, sense haver sigut jutjats, els que han donat la cara pels seus actes. I la violència policial de l'1-O i la negativa interessada del PP a qualsevol diàleg i la dificultat de l'esquerra no nacionalista per enfilar un discurs integrador, entusiasta i transformador.

Cúmul d'enganys

Notícies relacionades

Però el procés va ser construït sobre un cúmul d'enganys. Es va mentir quan es va insistir en la facilitat de l'escomesa i quan alguns es van vendre com a impol·luts servidors de la voluntat ciutadana mentre estaven tacats per la corrupció i les polítiques més antisocials de la dreta.

Sobre aquest magma de falsedats s'hi ha d'enquadrar el discurs de Puigdemont. La seva farsa paralitza Catalunya. I perjudica uns presos que sostenen la seva defensa en el compromís de seguir pels camins legals, mentre Puigdemont advoca per un fantasmagòric Consell de la República. És legítim per als seus interessos particulars, però no és lleial als interessos de tots.