Netflix, fitxa Messi

Es troba a faltar un docudrama a l'estil 'The Crown' o 'Narcos' dedicat al crac del Barça i altres figures de l'esport

1
Es llegeix en minuts
rjulve41163172 barcelona   02 12 2017    deportes    leo messi celebrando s180322122227

rjulve41163172 barcelona 02 12 2017 deportes leo messi celebrando s180322122227 / JORDI COTRINA

El tema fa mesos que guanya protagonisme a les converses de bar que es produeixen en els prolegòmens d’un partit. Ja siguin de la quinta d’Amunike o coetanis d’Oliver y Benji, cada vegada són més els aficionats que escalfen a la barra comentant l’última jugada dels Peaky Blinders o recolzant l’American Vandal que ha pintat 27 penis als cotxes del professorat. Altres també se les saben totes de programes com Forjado a fuego o Pesca Radical, però són les sèries de Netflix, HBO, Amazon... les que capitanegen un pilot de xer­rades.

  

 La tele convencional va encaixant gols d’audiència mentre les plataformes especialitzades sumen seguidors, de manera que comença a ser xocant que l’esport no tingui un paper més gran en el seu catàleg de novetats. Bé és cert que en un o altre espai hi ha documentals correctes com el de la Juve o el de Boca Juniors i que, per a disgust dels amants del que és políticament correcte, Jeremy Clarkson i els seus amigots segueixen fent les delícies dels fans del motor amb Grand Tour, però es troba a faltar un docudrama futbolístic, una biografia ficcionada, una sèrie a l’estil The Crown o Narcos que expliqui vida i obra de Leo Messi, per exemple.

Notícies relacionades

    

Existeix material de sobres per a una superproducció de diversos capítols basada en el millor jugador de la història, però és que, posats a proposar, es podrien plantejar diverses temporades i figures. Volem veure si la vida de Cristiano Ronaldo & Cia té alguna cosa a envejar a les Kardashian; rememorar les bones i males companyies de Maradona a un costat i a l’altre de la ratlla de calç; descobrir el Mágico González futbolista i també taxista a el Salvador; furgar en la trajectòria politicofutbolística del liberià George Weah; sortir de marxa amb Romario, Ronaldinho i Neymar, comparar les aventures etíliques de Paul Gascoigne i George Best… i tot plegat pitjant el play quan un vulgui, sense por de perdre’s en un marasme d’horaris d’emissió com passa amb el futbol.