EL TEXT I LA TEXTA

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp39798440 television  televisor 16621185   young businessman holding a180327154840

zentauroepp39798440 television televisor 16621185 young businessman holding a180327154840

Hi ha una cosa que podem fer per valorar la nostra vida. Es tracta d’imaginar-nos-la com si fos una sèrie de televisió. Molts ens hem enganxat a unes quantes últimament, i fins i tot les comentem amb amics quan anem a sopar. Cadascú té la seva i sempre ens alegra que algú ens en descobreixi una que no havíem considerat.

Si pensem en tot el que ens passa en termes d’una sèrie, de seguida ens arriben al cap preguntes que poden ajudar-nos a aclarir quin és l’estat de les nostres coses. La primera qüestió a plantejar-se és si la sèrie de la nostra vida (a partir d’ara My Life) és bona o dolenta. Potser  respondrà que depèn del moment, que hi ha hagut èpoques en què el guió era excel·lent i altres on l’audiència disminuïa tant que el més raonable hauria sigut eliminar-la per falta d’espectadors.

Com que estem tan ficats en la nostra pròpia sèrie, ens resulta complicat valorar-la, de manera que el més interessant seria preguntar a la gent que coneixem. «Escolta, ¿creus que la meva vida té un bon guió?». Fins i tot podem telefonar a antigues parelles i preguntar-los en quin capítol de My Life es van desenganxar.

Un altre assumpte és saber si vostè dirigeix My Life o si només hi actua sota el mandat d’altres. En el cas que també la dirigeixi, pot preguntar-se si els girs de guió obeeixen a les expectatives dels altres o els fa perquè li venen de gust realment.

¿Ara es troba al final d’una temporada o n’acaba de començar una de nova i emocionant? ¿Vostè mateix està enganxat a My Life o fa temps que ja ni li interessa? ¿Creu sempre que Your Lives és més emocionant que My Life? ¿Té ganes de carregar-se actors, metafòricament? ¿I literalment? ¿Quin deixaria fora de la seva sèrie? ¿I qui fitxaria per remuntar l’interès? ¿Com s’acabarà el capítol en què ara està immers? ¿És inevitable que s’acabi així, o encara pot fer alguna cosa perquè el final sigui més del seu gust?

¿Mantindrà durant molts capítols més aquella tensió sexual no resolta? ¿Què espera? ¿Creu que els seus espectadors el menteixen quan opinen de My Life? ¿I enganya molt a l’hora de donar a la seva parella el seu punt de vista sobre Your Life? A propòsit, ¿com va Your Life, estimat lector? ¿Encara aguanta bé? ¿Serà una sèrie llarga, o una minisèrie? ¿La segueix perquè «no fan res millor» o perquè li agrada realment? ¿S’ha fixat en alguna altra? ¿No en deu estar mirant dues a la vegada, oi? A mi m’ho pot dir. ¿No s’embolica amb els arguments? ¿Me’n recomana alguna?

Notícies relacionades

Les preguntes són interminables. ¿És millor My Life quan ningú l’està mirant i actua sol a l’escenari de casa seva? ¿Què opinarien els seus espectadors habituals si miressin la sèrie en aquells moments? ¿Fa monòlegs? ¿Pensa bé els diàlegs que té amb els altres actors de la seva vida, o és un intèrpret espontani i arriscat?

Bé, doni voltes a aquestes coses si li ve de gust. I, sobretot, recordi no fer-ho tot per l’audiència.