IDEES

Sincronies horàries

1
Es llegeix en minuts
fcasals42511673 onbarcelona pelicula thelma180331164334

fcasals42511673 onbarcelona pelicula thelma180331164334

Article 582. M’entusiasmen les casualitats. Jo soc dels que creu que aquestes sincronies que misteriosament trenquen la llei de les probabilitats signifiquen alguna cosa. Per això m’ha quedat en la memòria aquella casualitat que va passar un 1 de març de 1950 en un poble de Nebraska on els 15 components del cor solien quedar sempre a les 19.20 hores per assajar i just aquell dia van arribar tots 10 minuts tard. La caldera del local va esclatar a les 19.25 i tots es van salvar gràcies a la impuntualitat. La probabilitat que tots s’endarrerissin era d’una entre un milió.

    

Doncs seguint amb aquestes coincidències horàries, ahir me’n van explicar una almenys igual de curiosa. Potser que us la relati després del millor de la meva setmana.

    

Tercer lloc. Loreak, escrita per Aitor Arregui, Jon Garaño i Jose Mari Goenaga (A Contracorriente Films. Blu-ray). Aquesta meravella que transpira quotidianitat és un homenatge a les persones que potser no expressen els seus sentiments però que aconsegueixen envair la teva ànima.

    

Segon lloc. Vivir en el agua (Editorial Phaidon). Llegir aquest deliciós llibre equival a instal·lar-te en una pau submarina perquè cada pàgina et regala alguna cosa semblant a una braçada d’oxigen.

    

Primera posició. Thelma, escrita per Eskil Vogt i Joachim Trier, també director. Un prodigi de pel·lícula que parla de la incomunicació que hi ha entre pares i fills i de la recerca de la teva identitat siguin quins siguin els teus orígens.

  

 I el que va passar és que ahir li canviaven la pila del marcapassos a l’àvia d’un bon amic i estava tota la seva família reunida amb ella excepte la neta gran, que estava a punt de donar a llum en un altre hospital. La casualitat va fer que a l’hora exacta que a la dona li canviaven la pila que li permetrà viure almenys 10 anys més gràcies al marcapassos, la neta donava a llum. A la mateixa hora i en el mateix minut, besneta i besàvia van sincronitzar els seus batecs en aquest món.

  

 Somric a l’imaginar que això té a veure amb el fet que totes dues estaran compassades bategant a l’uníson la resta de les seves vides. 

Notícies relacionades

    

¡Bon diumenge!