EL TAULER CATALÀ

El desdeny immobilista

Els actors del Congrés, en lloc de recuperar el pols polític, sumen cinc mesos llepant-se la seva passivitat, confiant que els jutges apaguin el foc

1
Es llegeix en minuts
jlr29012

jlr29012

El govern dels jutges no solucionarà el litigi d’identitats existent entre els pobles d’Espanya des de molt abans que existís  cap constitució; ses senyories es limiten a delmar els dirigents independentistes aplicant-los la versió més dura i discutible de la llei. Aconseguiran frenar el desafiament plantejat per uns líders massa somiadors per intuir la força de l’Estat. No obstant, el balanç de guanyadors i derrotats hauria de considerar-se com a transitori, perquè el problema de les relacions entre Catalunya i Espanya continua, invicte.

    

Entretots

Títol del tema (Auto)

Subtítol del tema (Auto)

Les forces majoritàries al Congrés deuen creure que el desenllaç de la crisi és definitiu, que només queden per saldar les causes judicials. Si no és així, no s’explica per què no han sabut aprofitar la debilitat i la desorientació dels partits independentistes per prendre la iniciativa política, ni han sabut interpretar el missatge prou explícit d’ERC i PDECat favorables a l’obertura d’una nova etapa, ben contrastat davant l’estat mental republicà de Carles Puigdemont, els seus fidels i la CUP.

    

Del PP podríem suposar com a mínim l’astúcia pròpia d’un partit de Govern que identifica l’oportunitat de posar-se a negociar amb un adversari trencat i compungit; del PSOE, una mica més de ganes en la defensa de la seva aposta federal i de Podem una pressió permanent als socialistes perquè no s’acabin adormint ni s’oblidin de la nació de nacions. 

    

Una altra cosa és Ciutadans, dels quals només s’ha de témer el pitjor en aquesta matèria de la pluralitat, com els liberals del XIX, creuen en la uniformitat de l’Estat únic com a solució a tots els mals.

Despropòsits

Els actors del Congrés, en lloc de recuperar el pols polític, sumen cinc mesos llepant-se la seva passivitat, confiant que els jutges apaguin el foc amb unes quantes sentències i que en aquell moment, tot haurà quedat en no res, Catalunya viurà feliç en el seu descontentament i les ambicions majoritàries del catalanisme polític podran ser oblidades una altra vegada. 

Notícies relacionades

    

El desdeny de l’immobilisme és un despropòsit, tant com la mentida unilateral.