Anar al contingut

És una llàstima que moltes reclamacions lingüístiques de col·lectius diversos no tinguin resposta de l'Acadèmia. Tret les dels rics

És una llàstima que els pobres no tinguin una associació que pugui mantenir converses directes amb la Real Academia Española per tal de canviar la definició de 'pobre', almenys en alguna de les accepcions més pejoratives. I també és una llàstima que moltes reclamacions lingüístiques de col·lectius diversos –l’LGTB, organitzacions feministes– no rebin de l’Academia sinó una rialla commiserativa. Busquem mujer, per exemple. Copio del DRAE: «mujer que tiene las cualidades consideradas femeninas por excelencia. ¡Esa sí que es una mujer!». Els rics, però, sí que tenen associació i sí que són escoltats per l’Academia. Almenys això és el que diu Carlos Falcó, el marquès de Griñón, membre del Círculo Fortuny, que agrupa una trentena de marques de productes de luxe. Precisament és sobre el luxe que volen discutir, i han quedat amb Darío Villanueva, director de la RAE, per parlar-ne i per mirar de canviar el que diu el diccionari.

Entretots

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Resulta que 'lux'e és massa luxós. Inclou «demasía», «adorno», «pompa», «abundancia de cosas no necesarias». Un excés per als gustos senzills dels empresaris del luxe, que es conformen, com diu Griñón, amb una truita de patates davant del seu palauet, cuinada amb un oli de la seva collita, acabat de premsar. ¡M’emociona tant que defensin els seus interessos i que vetllin per una societat més justa i més gramatical! Mai no els ho agrairem prou. És un luxe tenir-los entre nosaltres.