Món real i ficció

La reina malvada

Trenco una llança a favor de les milers de madrastres encantadores, generoses i bones que estimen els fills de les seves parelles com si fossin seus

1
Es llegeix en minuts
Ana Julia Quezada  presunta autora de la muerte de Gabriel Cruz

Ana Julia Quezada presunta autora de la muerte de Gabriel Cruz / Carlos Barba

Des que tinc nebots soc més conscient de les barbaritats que es narren en els contes infantils. Àvies que són devorades per llops o reines de cors que només pensen a tallar el cap a la gent. Però, entre tots els malvats de les faules, estarem d’acord que el més terrorífic és el que representa el paper de la madrastra. Tenim la de Blancaneu, una dona freda i egocèntrica que odia la filla del seu marit fins al punt d’ordenar la seva mort, o la de la Ventafocs, que no la intenta matar però sí que la maltracta físicament i psicològicament.

Sempre m’he preguntat què deuen pensar les madrastres del món real al llegir o al veure aquests contes amb els seus fillastres. Els padrastres no tenen per què preocupar-se perquè no tenen ni un trist paper secundari i els pares biològics sempre són bons. Fins i tot el pare de Hansel i Gretel, que abandona els seus fills al bosc, ho fa manipulat per la seva cruel dona.

 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Si ens centrem en el rànquing dels més malvats de Disney, tenim, a part de les madrastres ja esmentades, la bruixa Malèfica de La bella dormentCruella de Vil, Úrsula la bruixa del mar o a la inhumana mare adoptiva de Rapunzel. Després de moltes malvades femenines, apareix Scar, l’assassí d’El rei lleó. Ni tan sols és un home de veritat. És un mascle animal i oncle del petit Simba. Res de pare ni padrastre. El  capità Garfi, el bruixot d’Aladi o el tigre del Llibre de la selva.

Ogres, bruixots o animals. Bèsties que es converteixen en prínceps. Però res de pares ni padrastres. El món real no té res a veure amb el de fantasia, però quan apareix una madrastra tan dolenta com la del petit Gabriel, no podem evitar pensar en ella. En la gelosa i mala madrastra de Blancaneu. Des d’aquí li desitjo un autèntic final de conte. Ben terrorífic. Que la tanquin en una masmorra i li llancin un malefici d’aquests dels quals no es pugui escapar mai més. I aprofito l’ocasió per tren-car una llança a favor de les milers de madrastres encantadores, generoses i bones que estimen els fills de les seves parelles com si fossin seus. Que són la majoria, per sort.