IDEES

Recordatori de vacunes

1
Es llegeix en minuts
cmontanyes42422389 luz casal180310134820

cmontanyes42422389 luz casal180310134820 / RICARD CUGAT

Article 579. Un amic se’n va de viatge a un país on recomanen que et posis cinc vacunes abans de visitar-lo. Quan va anar a la consulta del metge, dins del mateix paquet, li van posar també el recordatori de l’antitetànica perquè feia uns dies s’havia clavat una cosa de metall.

Se’n va anar amb les sis vacunes cap a casa i em va explicar que l’endemà… Gairebé us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. Hopper de Mark Strand (Lumen). Un meravellós llibre que t’ensenya els secrets d’on neix cada focus de llum i que buscava el mestre amb cada una de les seves pinzellades.

Segon lloc. Una vida a lo grande, pel·lícula escrita per Alexander Payne, que també dirigeix el film, i Jim Taylor. Molt interessant faula sobre el teu lloc al món, el sentit de la vida i la capacitat de canviar les coses que tenen els homes bons.

Primera posició. Lucas, de Luz Casal. Aquesta composició del seu últim disc, titulat Que corra el aire, és absolutament increïble. Supura dolor, amor i passió. Viuria entre aquests acords. No és una cançó, és un himne de vida.

I el que em va explicar el meu amic és que aquella nit havia somiat un munt de coses oblidades. Va ser com si aquelles vacunes i aquell recordatori li haguessin portat records perduts de la seva memòria.  Es demanava: «¿Pot un recordatori portar-te part del teu passat, connectar-te amb la teva infància i tornar-te els records de quan et van posar la vacuna per primera vegada?».

No vaig tenir respostes. Però em vaig quedar al·lucinat amb el fet que les vacunes tinguin memòria i activin la teva.

Em va relatar que va recordar que quan era petit hi va haver una passa de varicel·la al seu poble, però ell ja estava vacunat. En aquella època no tenia amics perquè acabava d’arribar allà, però el fet que no hi hagués perill que s’encomanés va fer que es convertís en el cuidador dels altres i va acabar sent acceptat en aquell grup de nens.

Notícies relacionades

Em va entusiasmar descobrir aquest efecte secundari d’una vacuna que et permetia aconseguir amics de forma intravenosa. 

¡Bon diumenge!