IDEES

La dècada dels Oscars

1
Es llegeix en minuts
jgblanco37469456 los angeles  united states   27 02 2017   a handout photo ma180303190808

jgblanco37469456 los angeles united states 27 02 2017 a handout photo ma180303190808 / AARON POOLE AMPAS

Article 578. I avui per fi és la gran nit dels Oscars. Crec que serà espectacular. A més a més, aquest any tornaran Warren Beatty i Faye Dunaway al Dolby Theatre per entregar el premi a la millor pel·lícula.

Un dels amics amb qui veig la cerimònia creu que aquest any guanyaran les pel·lícules que continguin la dècada favorita dels acadèmics. I diu això perquè… Gairebé us ho explico després del millor de la setmana.

Tercer lloc. Yo, Tonya, escrita per Steven Rogers. Divertida pel·lícula on Allison Janney broda el paper de mare i crea un personatge inoblidable a partir d’un cigarret llarg.

Segon lloc. La forma del agua, escrita per Guillermo del Toro Vanessa Taylor. Bell conte sobre la importància d’estimar les teves diferències. M’entusiasma aquesta història d’amor sense fronteres i plena de referències al cine clàssic.

Primera posició. En cuerpo y alma, escrita per Ildikó Enyedi. Aquest interessant film hongarès aconsegueix emocionar per la barreja de tons i històries que utilitza. Tant de bo l’Acadèmia de Hollywood sigui valenta i premiï aquesta faula plena de dolor.

I el meu amic diu això perquè aquest any hi ha pel·lícules nominades de gairebé totes les dècades. Dunkerque, La hora más oscura i Mudbound són dels anys 40; El hilo invisible, dels 50; La forma del agua, dels 60; Los archivos del Pentágono i Todo el dinero del mundo, dels 70; Call me by your name, dels 80; Yo, Tonya, dels 90; Lady Bird, dels 2000, i de la dècada actual tenim, entre altres, Déjame salir i Tres anuncios en las afueras. N’hi ha per a totes les dècades i més enllà si comptem amb Blade Runner 2049.

Potser el meu amic té raó i la gent votarà amb el cor per la pel·lícula ambientada en la seva dècada preferida. I és que normalment sempre t’agrada més el film si està situat en aquella etapa nostàlgica on resideixen els teus records favorits.

Notícies relacionades

Suposo que aquesta matinada sabrem si els Oscars al final recauen en pel·lícules que comparteixen el perfum d’una dècada. 

¡Feliç nit d’Oscar!