¿Però quin invent és això?

¿Per què ningú que estimi de veritat Puigdemont li explica que la seva soledat política és més real que simbòlica?

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp42361808 pla mig de carles puigdemont durant l entrevista a rac1 des 180302104444

zentauroepp42361808 pla mig de carles puigdemont durant l entrevista a rac1 des 180302104444 / Blanca Blay

¿Es pot escriure un article d’opinió formulant només preguntes? ¿Per què cada nou episodi que ens arriba des de Brussel·les encara és més kafkià que l’anterior? ¿Per què JxCat i ERC no acorden d’una vegada per sempre un missatge i el mantenen en el fons i en la forma? ¿Per què Carles Puigdemont va assegurar que no es pot presidir la Generalitat des de la presó -referint-se a Oriol Junqueras- però ara proposa que sigui Jordi Sànchez el candidat a presidir-laJordi Sànchez? ¿Per què ERC reclama ara la legitimitat de Junqueras com a president? ¿Per què parlen de legitimitat quan Sànchez no encapçalava cap llista el 21-D? ¿No hi ha cap nom a la llista de JxCat que pogués exercir una presidència efectiva? ¿Per què sempre s’opta per l’opció  més complicada, la més inviable?

¿Què és exactament un Consell de la República? ¿De quina repúbica? ¿Existeix o no existeix la república? ¿Estem davant un consell de la simbòlica república? ¿I a la vegada es proposa un Govern autonòmic al Parlament? ¿No són conceptes antagònics? ¿Un Govern autonòmic accepta que Catalunya és una autonomia? ¿Un Govern autonòmic respecta la Constitució? ¿Com s’articula això, i a la vegada es camina cap a la independència efectiva? ¿Els membres del Consell de la República, treballaran de forma voluntària? ¿Si no és així, en quin concepte ho faran, qui els pagarà la seva nòmina?

¿És moral, legítim o ètic que Puigdemont continuï cobrant el seu sou com a diputat del Parlament si no pot complir amb les seves obligacions reglamentàries? ¿Assistirà als debats i a les votacions del ple, formarà part d’almenys una comissió tal com marca el reglament del Parlament? ¿Per què ningú que l’estimi de veritat li explica que la seva soledat política és més real que simbòlica? ¿Que el seu suport és més simbòlic que real?

Notícies relacionades

Es pot fer un article només amb preguntes, se n’hauria de fer també un només amb respostes.

Avui titulo l’article amb una pregunta trampa de la mítica Sara Montiel.  D’ella també és aquell cuplet que deia: «Fumando espero…».