Anar al contingut

Fortaleses i debilitats del Mobile World Congress

La plantada al Rei està totalment fora de lloc i amenaça la continuïtat del congrés a Barcelona

Fortaleses i debilitats del Mobile World Congress

Quique Garcia

Un cop més l’obstinació dels independentistes, que pretenen aconseguir al carrer el que no aconsegueixen a les institucions, posa en perill un actiu vital per a l’economia de Barcelona i de Catalunya com és el Mobile World Congress. Les plantades institucionals i les protestes al carrer  en el preludi d’aquest esdeveniment global no fan altra cosa que aprofundir en la incertesa que els seus organitzadors ja han exigit que s’acabi. El Mobile suposa una injecció de gairebé 500 milions d’euros dels quals, ara com ara, no es pot prescindir vista la fragilitat de la recuperació econòmica i les males perspectives de l’últim trimestre com a conseqüència de l’impacte dels atemptats del 17 d’agost i de l’experiment unilateral del Parlament a partir de l’1-O. Si Catalunya no recupera de manera immediata la normalitat institucional, i això depèn fonamentalment de les pròpies institucions catalanes, la principal cita anual de la Fira de Barcelona s’acabarà perdent, i no perquè ho anunciï de manera maldestra el Govern d’Espanya.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Només ens queda esperar que la plantada fora de lloc al Rei i el guirigall al carrer d’ahir quedin en una simple anècdota per als milers de visitants que a partir d’avui ompliran les instal·lacions de la Fira a l’Hospitalet. L’experiència que any rere any tenen els visitants és, sens dubte, la principal fortalesa que té Barcelona per retenir aquesta important cita que en aquesta ocasió no es veu amenaçada per cap vaga ni per cap protesta laboral com ha passat en edicions anteriors.

Una cita que una vegada més convertirà la ciutat de Barcelona en la capital d’una de les grans indústries generadores de riquesa i de benestar del segle XXI. Serem, novament, espectadors privilegiats dels grans reptes del moment: la implantació de la tecnologia 5G, que ha de fer fer un gir a la qualitat dels serveis disponibles als dispositius mòbils, i el debat sobre la regulació tant de les infraestructures de telecomunicacions com de l’ús de les dades dels usuaris. Dos reptes que ens plantegen la necessitat de compassar els progressos tecnològics amb la garantia de tenir-hi l’accés universal. Una necessitat que Barcelona ha sabut posar en relleu novament amb la celebració abans del congrés de la Mobile Week als barris de la ciutat.