Al contraatac

Parlar amb estranys

¿Li posarem una multa a un tio si ens toca el cul? Jo, francament, prefereixo la clàssica bufetada de tota la vida

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp42015526 graf9226  madrid  espa a   11 02 2018  el movimiento feminis180217195404

zentauroepp42015526 graf9226 madrid espa a 11 02 2018 el movimiento feminis180217195404 / Emilio Naranjo

De petits ens deien que no parléssim amb estranys, i el conte més famós de tots els temps, 'La Caputxeta vermella', no és més que una advertència per posar els nens en guàrdia contra tot el que és desconegut, aliè, misteriós, rar, estranger i diferent.

És un conte que m'encanta perquè parla sobretot de la seducció i del candor, de la curiositat i del perill. I considero que la conversa entre el llop disfressat de iaiona i la Caputxeta ("¡Quins ulls més grans que tens!" "Són per veure't millor" "¡Quines orelles més grans que tens!" "¡Són per sentir-te millor!" "¡Quines mans més que grans tens!" "¡Són per abraçar-te millor!" "¡Quin nas més gran que tens!" "¡Són per olorar-te millor!" "¡I quines dents més grans que tens!" "¡Són per menjar-te millor!") és un dels textos més extraordinaris i eròtics escrits mai sobre la naturalesa del desig.  

Ara, en canvi, gràcies a les xarxes socials, parlem amb estranys, coquetegem amb estranys, discutim amb estranys i fins i tot ens fem insultar per estranys. Ja no hi ha estranys, tots estem, si volem, al mateix vaixell. Crec que és un canvi positiu: un món sense estranys, un món on tothom parla amb tothom, és un món més igualitari.

Greuge permanent

I, no obstant, estem més a la defensiva que mai. Algunes dones viuen en un greuge permanent i afirmen que el segle XXI serà el segle de la revolució de les dones oblidant que aquesta revolució ja va tenir lloc.

Vam aconseguir el vot per poder triar qui ens governa, vam aconseguir la pastilla per ficar-nos al llit amb qui ens donés la gana i finalment vam aconseguir el divorci per poder tocar el dos. Aquestes mesures ens van donar les armes. Això d'ara no sé quines armes ens donarà. ¿Li posarsem una multa a un tio si ens toca el cul? Jo francament prefereixo la clàssica bufetada de tota la vida. ¿O també els ficarem a la presó? Al final la presó s'acabarà convertint en un lloc més interessant que l'exterior: homes que et foten mà, rapers, polítics insurrectes…  

Els independentistes també se senten ofesos, com els antiindependentistes.

Notícies relacionades

Barcelona s'ha tornat més petita i resisteix perquè de tant en tant s'espolsa tota la caspa i la ràbia que recorre els seus carrers. L'altre dia estava amb una amiga de Nova York que s'ha traslladat a Barcelona i a qui li està costant integrar-se i, de sobte, al sortir del bar on vam dinar, la ciutat, el sol i el carrer, ens van assaltar amb el seu alè irresistible d'energia i felicitat, i va murmurar: "Malgrat tot, és un lloc extraordinari".  

Un món sense estranys és un món d'iguals. T'arrisques que se't mengi el llop ferotge, és clar. Però val la pena córrer el risc.