ANÀLISI

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp42064692 manchester city s argentinian forward sergio aguero  r  is c180214101058

zentauroepp42064692 manchester city s argentinian forward sergio aguero r is c180214101058 / PATRICK HERTZOG

Un fanàtic de la música clàssica elegirà Mendelssohn com a banda sonora de la batalla d’ahir a la nit al Bernabéu. Un modern, Hidrogenesse i el seu Disfraz de tigre. Tots dos valen, perquè Zidane i Emery ho repassin. Aquests vuitens de la Champions sonen tan èpics que un melòman com Guardiola hauria de punxar la Marxa Radetzky per assaborir la golejada del City al Basilea i deixar per a una altra festa aquelles cançons d’Oasis que li serveixen d’arenga. 

Cessen la música i el futbol i s’arriba a la conclusió que Guardiola és el millor entrenador del món sense desmerèixer col·legues tan pròxims com Valverde, Zidane i també, per què no, Emery. Això sí, al número u de les banquetes li preguem que mai més elogiï en la vigília el rival que acabarà destrossant al camp. Clubs tan dispars com l’Sporting de Gijón, el Watford o l’Hamburg van sumar piropos excessius abans de caure davant els equips als quals el tècnic del llaç groc havia elevat al cel de Miquel Àngel.

És el millor. Ningú hauria de dubtar-ho. Ni tan sols Inés Arrimadas, antiga fan en època col·legial i avui penedida al veure’l defensar la causa independentista i denunciar com és d’injust l’empresonament dels Jordis, Junqueras i Forn.

Notícies relacionades

La saviesa futbolística de l’hereu més avançat de Johan Cruyff s’admira avui al City. Guardiola descobreix futbolistes i els eleva la categoria del cromo més preat. Hi deu haver molta gent que dirà que ho té fàcil amb la injecció de milions que inverteix el club. S’aconsella revisar els vídeos del magnífic De Bruyne, que desprén olor d’or a les portes del Mundial, o els dels gols que marquen Sterling i Agüero. Com ha crescut el Kun, que acaba d’establir una gesta curiosa per als malalts de l’estadística: igualar, amb 53 gols, la posició de Benzema i Del Piero com a golejadors a Europa.

Que soni la 'Marxa Radetzky' a tots els estadis. O la d’Obús i Barricada, la d’Amaia, la d’OT. Potser així es domestiquen les feres i s’apaguen els insults des de la grada. Rock and Gol.