ANÀLISI

Una Lliga descomptada

Valverde va a contracorrent i no es fia de la renda de 7 punts sobre l'Atlètic de Madrid, l'únic rival blaugrana pel títol

2
Es llegeix en minuts
marcosl42020810 barcelona  11 02 2018   deportes    valverde se lamenta en e180212191424

marcosl42020810 barcelona 11 02 2018 deportes valverde se lamenta en e180212191424 / JORDI COTRINA

Valverde va a contracorrent. Mira la classificació i encara que observa, com tots, que el Barça té un còmode avantatge sobre l’Atlètic, ara de  set punts, també es fixa en el número de jornada. Falten quinze partits, amb els seus quinze rivals i els seus respectius objectius i, per això, l’empat davant el Getafe li resulta útil, pel missatge que envia a l’afició, però també als seus jugadors: «Aquesta Lliga encara s’ha de suar. Encara s’haurà d’empènyer molt». Perquè aquest és l’únic gran perill que pot complicar l’últim terç del campionat: que es pugui donar la Lliga per descomptada. I, encara que en alguns moments ho hagi pogut semblar, encara no està a les vitrines del club blaugrana. 

 Fa setmanes que el Barça es veu líder indiscutible i no es pot acusar l’equip de relaxació. Però la comoditat de l’avantatge també té un efecte pervers, pot confondre i desviar els esforços als següents objectius. I en això potser no ha ajudat la dimissió del Madrid. Les contínues ensopegades blanques van anticipar la celebració de la Lliga, gairebé sense reparar en l’Atlètic de Simeone que té el costum de competir fins que l’àrbitre xiula i, per tant, fins que el trofeu s’entrega. Els blanc-i-vermells s’agafen a la Lliga com una paparra i haurà de ser el Barça el que se’ls tregui de sobre.

  

El que és positiu és que aquest doble empat a la Lliga ha tornat a posar en alerta el vestidor del Barça

  El que és positiu és que aquest doble empat a la Lliga ha tornat a posar en alerta el vestidor del Barça. Va ser un mes de febrer quan Gerard Piqué va dir que la Lliga se li faria molt llarga al Madrid, en l’última temporada de Guardiola

Les seves paraules potser van semblar ridícules quan just després el Barça va perdre a Pamplona. Aquell campionat estava en la mateixa jornada que ara, la 23, i la diferència era de 10 punts entre el Barça i aquell Madrid. Aquella diferència es va reduir a només 4 punts i els blancs van haver d’anar a guanyar la Lliga al Camp Nou. I la van guanyar, però en la jornada 35, encara que al febrer molts ja li haguessin fet espai al museu blanc. 

Notícies relacionades

Guanyar una Lliga suposa molt desgast, molt esforç i moltes victòries. Costa molt guanyar-la i, en canvi, es pot perdre amb un simple pestanyeig. Et despistes, t’acomodes i quan mires enrere resulta que tens l’Atlètic al clatell i un mes d’abril sense treva.

Valverde no se’n fia, i fa ben fet de no fer-ho. Fins i tot sabent que el títol està ben encarrilat, s’incomoda davant suposats triplets i doblets. El marge segueix sent ampli, i no se li escaparà per dos empats, però l’equip ja sap que no es pot permetre jugar que passin les jornades, que la Lliga caigui de madura, hi ha de posar encara molt de la seva part.