Debats i militància

L'auge del periodisme-boxa

Cada programa és una carrera contra rellotge per ser TT, aquest és el verdader èxit, repercussió a les xarxes, un baròmetre efímer

1
Es llegeix en minuts

zentauroepp40539382 boxing louis adolphe v nathan mcintosh london britain 171020130323 / ANDREW COULDRIDGE

zentauroepp40539382 boxing   louis adolphe v nathan mcintosh   london  britain  171020130323
15lasextafoto-arduino-vannucchi

/

M’imagino un ring de boxa. En una cantonada, el director del programa donant les últimes instruccions: «Si contraataca, ¡pica-li fort amb algun assumpte del seu passat!», «preguntes ràpides, seguides, sense opció de resposta», «si et veus atabalada recorre als analistes, recorda que estan frescos i són dels nostres», «deixa que els tertulians rematin la feina».

    

A l’altre costat del quadrilàter, un polític que no ens agrada, que no és dels nostres, un polític a qui trinxar perquè els altres polítics, els nostres, els que sí que ens agraden, ens alabin. A l’altre costat del quadrilàter, un espàrring. 

    

Comprovo estupefacta com el periodisme, en ocasions, s’està convertint en un combat en què l’animadversió ha substituït la conversa.

    

L’entrevista ha acabat mutant en un xou que protagonitza el periodista en lloc del convidat. No importen les respostes, però sí la càrrega d’agressivitat en cada pregunta amb l’únic objectiu de noquejar el convidat.

Cada programa és  una carrera contra rellotge per ser TT, aquest és el verdader èxit, repercussió a les xarxes, baròmetre efímer. Twitter et donarà o no la seva aprovació. Tu executes, les xarxes socials sentencien. Alguns diuen que és periodisme incisiu, no ho crec. El periodisme incisiu aprofundeix en cada tema, i la profunditat requereix temps per argumentar i per escoltar. És periodisme-boxa, denominem-lo pel seu nom.

Dalt d'un ring    

L’altre dia vaig veure una política arraconada en un quadrilàter televisiu, petrificada davant el que estava passant. Anava a una entrevista i es va trobar dalt d’un ring amb tots els elements disposats per deixar-la KO. 

    

Crec en el periodisme com a aliment indigest per al poder, però no crec en l’activisme disfressat de periodisme. No és la nostra funció. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Potser la setmana que ve allà on hi havia un ring hi haurà un spa. Depenent del polític convidat, fins i tot tindrà un massatge relaxant inclòs. D’alguna manera caldrà alleujar-li la tensió produïda pel moment excepcional que vivim a Catalunya.