Fòrums i xarxes socials

Un cul no és solo un cul

Tant de bo l'assetjament en la vida real es pogués frenar bloquejant a qui el practica i esborrant comentaris obscens amb un clic

1
Es llegeix en minuts
lmmarco41767931 180124203822

lmmarco41767931 180124203822

Des que la bloguera Lovely Pepa, amb més d’un milió i mig de seguidors, va aconseguir gràcies al seu vídeo denúncia, que es tanqués el fòrum de la revista Vogue, totes les it-girls han sortit de l’armari per denunciar l’assetjament a les xarxes socials. Cada una té el seu estil i la seva forma de pronunciar-se. Si Lovely Pepa ho va fer amb un vídeo de mitja hora, plorant i buscant l’empatia del seu públic, Laura Escanes, per exemple, ens ensenya el cul. Sí. Entrin al seu instagram i veuran una foto del seu cos nu amb un petit text que només diu: «És un cul».

Notícies relacionades

No sé vostès, però no ho acabo d’entendre. Ni per què ho penja ni què ens vol dir amb això. No ens ho explica. No és conscient del missatge que podria haver llançat als seus 957.000 seguidors, acompanyant el seu cul amb un bon text. Imaginaré que Laura Escanes va penjar aquesta foto com a  denúncia i hi posarem un text inventat. «Potser a alguns no els agradarà el meu cul sense filtres, però jo l’adoro i assumeixo el risc al penjar-lo. Sé que em plouran critiques i atacs, sobretot de dones. Noies, ¿per què ens fem això? Només espero i desitjo, que algun dia totes vosaltres tingueu les seguretat que jo tinc i la tranquil·litat al saber que cap atac podrà amb mi. Ni amb mi ni amb el meu cul».

Creec sincerament que hem de començar a assumir que hi ha coses que no es poden evitar per més que tanquem els ulls. Ja poden tancar el fòrum de Vogue, que els assetjadors ara mateix ja deuen estar en un altre fòrum insultant les mateixes persones. Ja pots penjar una foto del teu cul amb o sense cel·lulitis, que l’únic que aconseguiràs és guanyar més seguidors. Jo crec que la solució passa per posar bons moderadors als fòrums i censurar els comentaris inapropiats. I a les influencers els demanaria que no entressin al drap. Que no contestin als assetjadors, que els rellisquin, que siguin fortes. Que si ho pensen bé, tampoc n’hi ha per tant. Tant de bo que l’assetjament en la vida real es pogués frenar bloquejant a l’assetjador i esborrant comentaris obscens amb un clic.