Dues mirades

Albiol i Artadi

Es pot qüestionar que Artadi, economista ultraliberal, pugui ser investida amb els vots d'ERC i la CUP, però no menysprear les seves capacitats amb el masclisme més vergonyós

1
Es llegeix en minuts
elsa-artadi

elsa-artadi

Ell no va acabar la carrera de Dret. Ella es va llicenciar en Economia a la Universitat Pompeu Fabra, hi va cursar un màster i es va doctorar a la Universitat de Harvard amb una beca de la Fundació La Caixa. Ha sigut membre del Banc Mundial, integrant de la European Economic Association i professora en diverses universitats.

Ell es va fer militant del PP el 1989. Va combinar diferents càrrecs al partit i en institucions polítiques fins que va guanyar l’alcaldia de Badalona el 2011. Quatre anys més tard la va perdre a l’unir-se tota –tota– l’oposició en contra seu. Ella va fer el salt a la Generalitat a partir del 2011 en diversos càrrecs vinculats al Departament d’Economia. El 2016 es va fer militant del PDECat i, des de la DUI, forma part del grup de fidels de Carles Puigdemont

Notícies relacionades

Xavier García Albiol ha reduït d’11 a 4 escons la força del PP al Parlament. Elsa Artadi va assumir la direcció de la campanya electoral de JxCat. Contra tot pronòstic, va aconseguir avantatjar ERC i liderar el bloc independentista. 

Es pot qüestionar que Artadi, economista ultraliberal, pugui ser investida amb els vots d’ERC i la CUP (tots dos sumen 36 escons davant els 34 de JxCat), però no menysprear les seves capacitats. «La Generalitat no podrà caure més baix si Artadi és presidenta», va dir el líder del PP a Catalunya. Quina pena d’escó del Parlament ocupat pel masclisme més vergonyós i la patètica arrogància del mal perdre.