Al contraatac

¿'Quo vadis', Ada Colau?

L'alcaldessa va tenir una intervenció molt curta als plens municipals clau per al futur de la ciutat

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp41790370 barcelona 26 01 2018  barcelona   ple municipal o pleno del 180126124252

zentauroepp41790370 barcelona 26 01 2018 barcelona ple municipal o pleno del 180126124252 / RICARD CUGAT

A Barcelona ciutat, el partit d'Ada Colau ha passat del 25% dels vots a les municipals de fa dos anys i mig al 9% a les últimes eleccions al Parlament. Pablo Iglesias assegura que els barcelonins tornaran a votar l'alcaldessa, però no sempre resulta fàcil saber quins són els criteris d'Ada Colau.

Dos dies després de la declaració unilateral d'independència, a La Sexta, Ana Pastor li va preguntar: "Se l'acusa de ser ambigua; digui'm, ¿Catalunya és ara mateix una república?". Colau va respondre: "Ha sigut un cap de setmana de perplexitat absoluta". Pastor va insistir: "Però jo li preguntava, ¿per vostè, ara mateix, Catalunya és una república? La pregunta és molt senzilla i és de sí o no". I aleshores Colau va dir: "Una república és una cosa molt seriosa". Pastor va repreguntar: "¿I això no ho és? Li costa dir-m'ho". I Colau va dir: "Li dic que estic molt perplexa". I, finalment, després d'un llarg estira-i-arronsa, Pastor va concloure: "Sap que qui l'estigui escoltant dirà que efectivament Ada Colau està sent molt ambigua perquè no ha volgut dir si és una república o no i perquè no ha volgut dir si reconeix Puigdemont".

Pressupostos i moció

Recentment, a l'ajuntament s'han celebrat les dues sessions més importants de l'any: pressupostos i moció de confiança. El més sorprenent és que Colau, d'un total de dues hores i mitja, només va participar amb una declaració durant els últims sis minuts. Carina Mejías, de Ciutadans, l'havia interpel·lat directament: "Si m'ho permet, avui que vostè ens demana que li renovem la confiança, crec que hauria sigut interessant que vostè hagués pres la paraula".

Colau diu que amb diàleg hauria evitat el 155, però des que és alcaldessa ha sigut incapaç d'aconseguir una cosa molt més senzilla com acordar un pressupost municipal. Pisarello va esmentar alguna de les claus del perquè. Dirigint-se a ERC va dir: "És una mica cínic demanar-nos que trenquéssim amb el PSC com a condició indispensable i després dir-nos que no som capaços d'acords", i Alfred Bosch li va respondre: "Ens ha acusat de cínics i diu que la culpa que trenquessin amb el PSC i que ara no s'entenguin amb el PSC és d'ERC; escolti, ¿governen o no?".

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Pisarello va estar especialment agre quan Eulàlia Reguant, de la CUP, li va dir que el pla de vivenda dels comuns era "nefast". Jaume Collboni, del PSC, va explicar que en un mandat l'ajuntament socialista de Jordi Hereu va construir 4.000 vivendes i gairebé 40 guarderies davant les 300 vivendes i 10 guarderies que, "amb sort", haurà construït Colau.

Sònia Recasens, del PDECat, li va dir: "Faria bé, alcaldessa, d'escoltar el debat que s'està produint avui; ho dic perquè la veig molt pendent del mòbil i amb alguns somriures". Aviam.