A primera vista

1
Es llegeix en minuts
lainz38617284 icult   pelicula wonder180203164756

lainz38617284 icult pelicula wonder180203164756

Article 574. L’altre dia, un home d’uns 50 anys va explicar una cosa que em va al·lucinar. Va ser una d’aquelles converses caçades al vol que sempre apunto en llibretes i penso que es poden convertir en articles.

Moltes d’aquestes idees queden escrites esperant la seva oportunitat. A vegades, amb el temps, són rescatades o es combinen amb altres de diferents llibretes i es converteixen en articles, pel·lícules o llibres.

Però només de sentir aquell home dir aquella frase vaig saber que seria el tema de l’article de la setmana. Va ser en un avió amb destinació a París i comentava al seu amic que… Val més que us ho expliqui després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. El otro guardaespaldas, dirigida per Patrick Hughes i escrita per Tom O’Connor. Divertidíssima pel·lícula que passa com un sospir en què la barreja de gèneres funciona a la perfecció.

Segon lloc. Wonder, dirigida per Stephen Chbosky a partir del llibre de R. J. Palacio. Aquest film supura emoció i Julia Roberts aconsegueix una interpretació perfecta basada en el patiment. Que no estigui nominada als Oscars és una injustícia.

Primer lloc. Thomas Ospital (Palau de la Música). Tot aquell gran espectacle et tranquil·litzava l’ànima i gairebé era com veure un western: la forma com es mou Ospital és semblant a trotar a cavall per una plana.

Notícies relacionades

I el que va dir aquell home tenia a veure amb el fet de captar la gent a primera vista. Explicava que, fa anys, el seu pare li va aconsellar que mirés la lletra de la persona que volia desxifrar, perquè la lletra és el mirall de l’ànima i de la personalitat. I va continuar: «Però ara, com que gairebé ningú escriu, només teclegen al mòbil, no saps com és la lletra de la gent. Ni tan sols de la que tens a prop. S’ha perdut allò tan bonic de reconèixer la lletra de la gent que estimes…».

Quanta raó té, jo tampoc conec la lletra de molta gent que aprecio. Potser ara haurem de substituir-ho per la forma de teclejar en el mòbil. ¡Bon diumenge! H