Anar al contingut

Dues mirades

3.000 milions

3.000 milions

Emma Riverola

Són necessaris 3.000 milions d'euros, segons Unicef, per donar un bri d'esperança a 48 milions de nens... En realitat, una almoina en els pressupostos de les grans institucions

Nens que agonitzen. Tenim el món ple de nens que agonitzen. En el sentit literal o en un de figurat que s'acosta molt al textual. Nens famolencs, terroritzats, abandonats en camps de refugiats insalubres, vagant sols pels camins… Nens víctimes del genocidi dels rohingyes a Myanmar, del conflicte sirià, de la guerra del Iemen, de les revoltes a la República Democràtica del Congo, de la fam i la violència al Sudan del Sud i tants altres punts d'un mapa que és el nostre.

Unicef estima que necessitarà gairebé 3.000 milions d'euros per afrontar les necessitats de 82 milions de persones en 51 països. El seu objectiu és arribar a 48 milions de nens. 48… ¿Som capaços d'imaginar-nos-els, de veure-hi un reflex dels nostres fills? L'ajuda se centrarà en el més bàsic: accés a aigua, sanejament, higiene i, per descomptat, educació.  

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar en l'edició impresa i a la web

3.000 milions d'euros… ¿És molt? ¿És poc? Són, per exemple, els beneficis anuals d'Inditex, els que van perdre en tres dies d'octubre Caixabank i Banc Sabadell o el que es calcula que representa la deixalla de menjar de les famílies espanyoles en un any.

3.000 milions d'euros per donar un bri d'esperança a 48 milions de nens… En realitat, una almoina en els pressupostos de les grans institucions. Xavalla per als que fan anar la geopolítica en el seu benefici. La quantitat justa per fer callar la consciència. I perpetuar l'agonia de milions de nens. 

Temes: Nens Refugiats

0 Comentaris
cargando