Viatge amb ombres

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp1678078 peliculas cine   el cartero y pablo neruda   actor massimo t180127171826

zentauroepp1678078 peliculas cine el cartero y pablo neruda actor massimo t180127171826

Article 573. Tinc un amic de 70 anys que viatja sol. Des que es va jubilar va decidir ser turista, ell es defineix així. Cada setmana té planejat un viatge a un lloc que no coneix i passa uns dies descobrint-lo.

La seva dona va morir el mateix any que es va jubilar i aquell pla conjunt es va convertir en un solitari que ha arribat a ser un bell homenatge a ella. Sempre es refereix a si mateix en plural: «Hem vist, ens hem allotjat...». Per mi, ell no va mai sol, sinó amb aquella ombra invisible però real de la dona que va estimar i que l’acompanya per tot el món. I a cada lloc on van, fan una activitat.

Val més que això us ho expliqui després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. El cartero y Pablo Neruda, pel·lícula de Michael Radford amb guió de Giacomo Scarpelli (en Blu-ray, Acontracorriente films). Poder gaudir d’aquest clàssic en alta definició fa que l’illa de Procida agafi una nova tonalitat que il·lumina la meva ànima.

Segon lloc. Black mirror (quarta temporada), creada per Charlie Brooker (Netflix). Crec que cada capítol d’aquesta temporada destil·la un sentiment que t’ajuda a oblidar aquest món i a crear els teus propis universos.

Primera posició. American crime story (segona temporada), creada per Tom Rob Smith. Aquesta sèrie és addictiva perquè no només ells reconstrueixen l’assassinat, tu també al buscar tota la informació real i crear la teva pròpia versió de la veritat.

I l’activitat que fan és impartir conferències. S’han apuntat a una web on tu indiques on aniràs i de què vols parlar, i ells t’ofereixen la possibilitat de compartir els teus coneixements. Està pensada per a gent de totes les edats, però sobretot hi ha persones que superen els 70 anys com a conferenciants i com a públic.

Notícies relacionades

Entre visita i turisme, ell i la seva estimada ombra ofereixen la seva erudició de franc pel plaer de compartir. No tinc dubtes que tot millorarà el dia que la nostra societat busqui en la gent gran la solució als seus petits problemes.

¡Bon diumenge!