OPINIÓ

El 'Costa Concordia' de Zidane i Florentino

Al tècnic marsellès li arriba l'aigua al coll mentre una nuvolada parisenca amenaça d'enfonsar-lo per sempre

2
Es llegeix en minuts
rozas41770711 real madrid head coach zinedine zidane follows the action du180125015531

rozas41770711 real madrid head coach zinedine zidane follows the action du180125015531 / Francisco Seco

El daltabaix del Reial Madrid davant el Leganés m’ha fet recordar aquesta setmana el Costa Concordia estavellant-se contra l’illa del Giglio. No perquè Zidane em recordi l’inefable Schettino fugint del vaixell en ple naufragi, sinó per l’estrèpit de la catàstrofe i perquè la frase «Vada a bordo, cazzo!» («Torni a bord, collons!») que va cridar fa ara sis anys el comandant De Falco a Schettino, li va com l’anell al dit a aquest Reial Madrid, tocat i gairebé enfonsat, a falta d’un salvament in extremis nedant a la platja del PSG.

    

¿Qui podria ser el comandant De Falco en la nau blanca? No es veu cap heroi com aquest a l’horitzó del Bernabeu. A Zidane se’l veu molt tocat anímicament i encallat en la seva particular roca. Defensa a mort la seva plantilla perquè com a futbolista que va ser sap bé de qui depèn. S’autoproclama culpable però no admet en què ha fallat. I l’equip toca fons just quan el club ha hagut de recular en el fitxatge de Kepa, des de la sala de premsa pel mateix Zizou.

    

¡Ai, Florentino! ¿Com es pot arreglar aquest naufragi? ¿Com es pot explicar que el gran Zizou, a qui la propaganda va voler comparar amb Guardiola fa només uns mesos, hagi permès una via d’aigua com aquesta en el transatlàntic que solcava plàcid els mars a l’agost? ¿És Zidane l’únic responsable del caos? ¿És que ningú va veure acostar-se la nau directa a les roques després de les dificultats per eliminar el Numància i l’ajustat 0-1 de l’anada a Butarque?

    

¿Què feia Bale a casa amb un resultat tan just? Mai va pensar el tècnic francès que l’eficàcia de la unitat B d’aquesta temporada no té res a veure amb la de l’any passat? ¿Com pot ser que en 34 minuts el Madrid de Ramos, Asensio, Benzema i Lucas Vázquez no sigui capaç de fer-li un gol al Leganés, jugant-se seguir en la competició? Errors de tècnic inexpert, que amb les seves Champions i tot, és el que Zidane encara és.

    

El Madrid ha navegat els dos anys de Zizou amb el vent a favor d’una gran plantilla en la millor edat. Jugadors que van abraçar el francès amb la il·lusió amb què es rep un ídol. Es va convertir en un més. Va ser el primer admirador de la BBC. I a sobre donava la millor imatge i tot sortia bé. Va administrar els minuts de Cristiano. El portuguès li va tornar les seves millors tardes. La foto era perfecta. Fins que va començar a bufar tramuntana i es van obrir esquerdes al vaixell. Se li havia oblidat al capità la posada a punt del buc, absort com estava a admirar la seva obra. 

Notícies relacionades

    

Es diu que cap mar en calma va fer expert un mariner. Al marsellès  Zidane li arriba l’aigua al coll mentre una nuvolada parisenca amenaça d’enfonsar-lo per sempre. Torni a bord i refloti la nau, o el comandant Florentino no li perdonarà la seva irresponsabilitat. Com a Schettino