PETIT OBSERVATORI

Altres nits, altres bars, altres temps

Jo soc un bevedor molt discret, mig whisky divendres, i un altre mig dissabte

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp40626615 bebida energetica171021131613

zentauroepp40626615 bebida energetica171021131613

He llegit a EL PERIÓDICO una informació que m'ha impressionat: un 30% dels adolescents beuen fins a emborratxar-se

    Davant aquest fet no sembla que una llei repressiva sigui la millor sòcia per enfrontar-se amb aquest problema. La prevenció és, sens dubte, una actitud més aconsellable, encara que probablement és més difícil.

Els experts en la Mobilització Alcohol i Menors estan preocupats per combatre aquest fet, tan negatiu en molts aspectes. Hi ha unes entitats que s’han proposat combatre aquesta addicció que sembla que creix i cada vegada és més greu. El vicepresident de la Fundació d’ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) proporciona unes dades que esgarrifen: 7 de cada 10 adolescents, d’entre 14 i 18 anys, han begut en l’últim mes; el 30 per cent afirma que s’emborratxa.

    

El consum compulsiu em sembla que és el pitjor. Sempre recordaré aquell viatge que, quan encara era jove, vaig fer amb un excel·lent amic. Tot anava bé fins que, abans d’anar a dormir, ell no va voler pujar encara a l’habitació i es va dedicar a beure compulsivament a la barra del bar de l’hotel. Em va costar aconseguir que pugés a l’habitació i s’estirés.

Jo sóc un bevedor molt discret, mig whisky divendres, i un altre mig dissabte quan vaig a dinar al Lázaro. Ja fa temps que vaig aprendre el plaer de paladejar, de beure sense presses, a poc a poc, de mirar el color d’una beguda a contrallum.

Notícies relacionades

No conec, naturalment, quin tracte té amb l’alcohol, la joventut d’avui. Suposo que no deu ser gaire diferent del que existia en el meu temps. Segur que hi ha begudes que han passat de moda i, si no m’equivoco, ha crescut el nombre de joves que practiquen amb més o menys rigor l’abstinència alcohòlica.

En els anys de la meva joventut alguns bars eren una mena de petits temples.