La normalitat de les noves rebaixes

Després d'anys de polèmiques legals i polítiques, per la liberalització de les rebaixes, els comerços han diversificat les seves estratègies, però a la pràctica sense fer coses gaire diferents de les del passat

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp41506387 barcelona   07 01 2018    sociedad   inicio de las rebajas e180107125145

zentauroepp41506387 barcelona 07 01 2018 sociedad inicio de las rebajas e180107125145

Després d’anys de polèmiques legals i polítiques, les rebaixes han entrat en una fase de normalitat, en la qual la liberalització de la norma ha comportat que els comerços diversifiquin les seves estratègies però que, a la pràctica, no facin coses gaire diferents de les que feien. Vist el resultat, sembla evident que algunes de les polèmiques que va viure aquest sector van ser com a mínim exagerades, quan no clarament desproporcionades. Ni la llei obligava ningú a fer res gaire diferent del que necessitava, ni la liberalització ha comportat l’enfonsament de cap dels actors del sector, com tantes vegades s’havia anunciat.

En aquest context, la meteorologia i el calendari han sigut els millors aliats de les rebaixes. L’actual onada de fred les ha convertit en el que eren originalment, una fórmula per saldar els estocs de temporada que havien quedat a les botigues. Igualment, que l’inici de les rebaixes hagi coincidit en festiu i que els comerços hagin pogut obrir, ha impulsat el consum malgrat que la jornada no ha sigut gaire agradable.

Segons les primeres estimacions, les rebaixes serviran per revertir definitivament l’estancament del comerç l’últim trimestre, especialment als establiments del centre de Barcelona, afectats per la inestabilitat política dels mesos d’octubre i novembre. Encara que les perspectives en aquest terreny continuen sent incertes, el comerç s’ha sabut tornar a guanyar la confiança dels consumidors.