2
Es llegeix en minuts
sharon stone as olivia lake  frederick weller as eric   credit claudette barius hbo

sharon stone as olivia lake frederick weller as eric credit claudette barius hbo

El canvi d’any ens porta gairebé sense voler a reflexionar sobre el pas del temps, a fer propòsits d’esmena i projectes amb els quals  il·lusionar-nos de cara al futur. Doncs bé, si vostès estan planificant els pròxims 12 mesos amb la intenció de dedicar més temps a la vida, als familiars i amics, a la salut mitjançant l’esport o a viatjar per alimentar el cor, vagin admetent que  el preu a pagar passa per desconnectar en gran mesura del que més ens uneix ara als ciutadans: les sèries, de les quals si no estàs a l’última sembla que ens hem perdut un element essencial del que passa. En aquest 2018 n’hi haurà un altre munt més, i encara que moltes seran presentades com de visió imprescindible, la realitat és que seguir-les totes i viure es fa impossible.

El 2018, els britànics seguiran amb el seu costum de fer bona televisió. L’1 de gener, la BBC va estrenar McMafia, i avui, dia de Reis, Hard sun, de Neil Cross, el creador de Luther. A propòsit d’aquesta última sèrie, protagonitzada per Idris Elba, tornarà aviat en la seva quarta temporada. El 18 de gener, Sky i Amazon presentaran una de les seves grans produccions de l’any, que a Espanya la distribuirà la HBO. Es tracta de Britannia i narrarà la lluita de les tribus originals de l’illa, contra els invasors romans. Els guionistes del Regne Unit segueixen tenint en la seva pròpia història la principal font d’inspiració i saben com convertir-la en universal; mentre que a Amèrica del Nord van descobrir fa poques temporades que reconstruir, bé com a sèrie o com a documental, fets trets de la crònica negra era tot una mina, i així vam saber què va passar amb O.J. Simpson de la mà de Ryan Murphy. Ara, del creador de Glee arribarà a mitjans de gener El asesinato de Versace, amb Penélope Cruz Ricky Martin de protagonistes. Una setmana després s’estrenarà Waco, una minisèrie de la Paramount que explicarà la massacre del conegut ranxo on membres d’una secta es van enfrontar a l’FBI. 

La sempre interessant HBO estrenarà el 22 de gener Mosaic, un projecte de Steven Soderbergh (Ocean’s eleven) que, a més, neix vinculada a una aplicació (app) interactiva i que té la gairebé oblidada Sharon Stone com a protagonista principal interpretant, com ja va fer a Instint bàsic, una misteriosa escriptora. Al febrer, HBO estrenarà Here and now, la nova sèrie del genial Alan Ball (True blood) amb Tim Robbins, i ja anuncia per al juny Heridas abiertas, amb Amy Adams al capdavant d’un thriller basat en una novel·la de Gilliam Flynn, que abans de triomfar com a escriptora va ser comentarista de televisió a la revista Entertainment Weekly.  Netflix per la seva part té en cartera Maniac, de Cary Fukunaga, el creador de True detective, amb Emma Stone, Jonah Hill Justin Theroux, el protagonista de The Leftovers, en el repartiment. 

Notícies relacionades

Però no només d’estrenes viu la ficció, perquè en aquest 2018 tornaran Homeland, Joc de Trons, El cuento de la criada, Westworld i l’excel·lent The Good Fight, entre moltes altres. 

Així doncs, escullin les millors, disfrutin-les amb calma i surtin a caminar pels carrers on els esperen milers d’històries en les quals podran ser protagonistes i no només espectadors. 

Temes:

HBO Netflix Amazon