DUES MIRADES

Matar per Nadal

Rere les bromes masclistes, no hi ha rialles. Només s'hi amaga la mort mateixa. ¿Seguim frivolitzant?

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp41415719 barcelona 26 12 2017  sociedad   v as del tren la mina      171226131244

zentauroepp41415719 barcelona 26 12 2017 sociedad v as del tren la mina 171226131244

Els efluvis de la nit de pau i amor es van esvair aviat. Una altra dona assassinada. El 25 de desembre, a Sant Adrià de Besòs. Han detingut el presumpte assassí: la seva parella, un home de 34 anys. I costa trobar paraules noves per expressar una tragèdia tan vella, tan calada en la nostra societat, tan impregnada en les nostres vides.

    

El masclisme mata, aquesta és l’última i irrefutable veritat. A vegades, la mort es conforma amb emportar-se la dona. A vegades devora també els fills. Davant aquesta realitat despullada, poc més s’hauria de dir. Quan una manera de pensar, un comportament, és capaç d’assassinar, hauria de ser una qüestió de tots erradicar-lo fins i tot en les seves més mínimes expressions. 

Opinió exprés

La veu de les dones

Jenn Díaz

Escriptora.

L’escala del masclisme la tenim clara. Comença amb les bromes, la frivolitat, l’exaltació del cos en detriment de l’intel·lecte, el tractament de les diferències entre els sexes com a inherents i no com a construccions socials que tan sols perpetuen els privilegis d’uns, el menyspreu de tot el que faci olor de feminisme… 

Rere la devaluació de la dona

Després, basant-se en aquesta devaluació de la dona, arriba tot: la discriminació laboral, el pes desigual en el món cultural, l’assetjament, l’abús, el maltractament… fins i tot un assassinat que ens esgarrifa un 25 de desembre. Aquest dia en què se celebra el naixement d’un nen (mascle, per descomptat), suport ideològic de la nostra cultura.

Notícies relacionades

    

Rere les bromes masclistes, no hi ha rialles. Només s’hi amaga la mort mateixa. ¿Seguim frivolitzant?