OPINIÓ

¿A què juguen?

1
Es llegeix en minuts

Diumenge s’acaba la Lliga. Un 26 de novembre. No és veritat, però aquesta és la sensació si guanya el Barça a Mestalla. Els de Valverde obririen una bretxa de set punts amb el nou València. Tècnicament suposaria allunyar l’immediat perseguidor, després de deixar en 12 jornades el Reial Madrid a 10 punts. El 23 de desembre el Barcelona visita el Bernabéu. Els de Zidane hauran viatjat a San Mamés i hauran rebut el Sevilla. No poden cedir ni un punt més si desitgen que el primer clàssic de l’any els torni a ficar en el campionat.

«La Lliga de les estrelles», dèiem presumint de tenir Messi, Cristiano, Suárez, Benzema o Griezmann. ¿Què ha passat amb els  seus gols? Només Leo és fidel a si mateix amb 12 dianes que li donen per liderar el pitxitxi. Suárez, tímid, apareix amb 5 i la resta, no surten entre els 20 primers. Sorprenent.

Notícies relacionades

Així va aquesta Lliga, però ¿i el joc? L’efectiu i fiable Barça suma de tres en tres excepte al Calderón. Paulinho ha aportat una verticalitat que trenca amb l’estètica anterior i funciona. Però el seu joc no és vistós sinó avorrit. El Reial Madrid fa menys gols i el seu centre del camp no és el vendaval de l’estiu. Isco sosté el joc però Modric i Kroos no són els mateixos. Bale es va perdre en les seves lesions i la font Cristiano s’ha assecat a la Lliga. L’Atlètic de Simeone no ha perdut en aquest campionat però juga més lleig que mai. Sense fitxatges i amb Griezmann distret i qüestionat, espera Costa i Vitolo en el seu objectiu d’agafar-se al tercer lloc. 

Va trigar ben poc el València a mostrar que amb Marcelino anava de debò. Ho va fer empatant al Bernabéu quan el Madrid encara se les  prometia felices després dels seus dos títols estiuencs. Encara no havia incorporat Guedes, una de les revelacions d’aquesta Lliga. Des d’aleshores segueix invicte donant grans tardes de futbol. Els seus 32 gols dibuixen un futbol alegre i decidit, però a la vegada massa fràgil al darrere per optar al títol. Arriba Messi i descansat. Gran dia per demostrar on volen estar en aquesta Lliga. Si s’indulta el ninot o crema a Mestalla.