El procés i la sèrie 'Stelar Trek'

1
Es llegeix en minuts

La Sexta Columna (La Sexta) han assimilat el procés a la famosíssima sèrie Star Trek. Han fet una metàfora. Partint del 2012, any en què, segons ells, es va enlairar de Catalunya la nau Estelprise -i després de cinc anys de viatge per les galàxies-, ha arribat el punt en què travessaran l'última frontera: la de l'Estat espanyol. Ens han ensenyat la tripulació d'aquesta gloriosa aventura que tant va triomfar a la tele: creador de la sèrie Artur Mas; pilot al comandament Carles Puigdemont; primer oficial Oriol Junqueras; tripulant destacat Raül Romeva, en qualitat de Capità Picard, i com a tremends artistes convidats que pul·lulen per l'univers, Mariano Rajoy i José Manuel García-Margallo. Home, amb el repartiment hi estic d'acord. Amb el designat com a creador de la sèrie, no. Falten els grans productors. Falta el reduït sanedrí de savis, sagrada família inclosa, que han procedit a l'encàrrec de la telesèrie i al repartiment de papers. Des del que passa per ser el creador, fins a l'últim grumet. O sigui, la metàfora és entretinguda, però s'han quedat curts.

MÉS METÀFORES: 'THE WALKING DEAD'.- També a Polònia (TV-3) han utilitzat una sèrie de televisió com a metàfora per caricaturitzar la manifestació unionista del diumenge 8 d'octubre. Van construir unesquetx amb Mario Vargas Llosa i Josep Borrell, dibuixats zombis de The walking dead. Hi van afegir Aznar perquè l'escena guanyés en truculència. Els polacs ens deien: «Són un grup de persones en avançat estat de descomposició». ¡Ah! La presència de famoses criatures en estat de descomposició -també denominats morts vivents- que es van manifestant és un paisatge transversal. No és patrimoni d'un bàndol només.

Notícies relacionades

L'ESCOPINADA I EL TUB DE DENTS.- Al delicat programa El cascabel (13 TV) van fer una altra metàfora sobre la declaració d'independència. Van dir: «Això és com llançar una escopinada. Un cop escups, ja no pots portar aquella escopinada cap enrere». ¡Ah! La finor és un art que els és aliè.

Més interessant va ser la metàfora de l'exministre Margallo a Al rojo vivo. Comentant la mobilització de manifestants com a instrument, va advertir: «És fàcil treure la pasta del tub de dents. Però és molt difícil tornar-la a ficar a dins». Aquesta, almenys, té un punt dental higiènic.