Diumenge, 1 d'octubre, minut 17.14

1
Es llegeix en minuts
jjubierre31887667 cotrian esteladas170929182417

jjubierre31887667 cotrian esteladas170929182417

Dissabte passat, els contraris al referèndum català van creure entreveure a l’estadi de Montilivi l’instant que tants dies havien anhelat. Van redoblar els tambors a l’intuir que per fi arribava el moment en què es desencadenaria la violència, que el desig de votar s’esfumava. Durant el derbi Girona-Barça es produiria una invasió del camp clamant per la independència. El titular tuiter del Marca va activar la tempesta de tot-pel-clic. Més atents a la catàstrofe que als gols. Havia de passar en el minut 17 i 14 segons, 17.14, a la primera part o a la segona. 

    

Noranta minuts després d’un insuls partit, amb els tres gols al sarró blaugrana i la turbamulta tornant pacíficament a casa seva, va emmudir una estona el ressò de les veus que cada dia vaticinen unes hòsties que avortaran definitivament el maleït procés, l’1–O, l’u d’octubre reduït a l’emblema de la victòria paupèrrima. La politització del futbol té aquestes coses. En el derbi no va passar res, cosa que no descarta que algun fiscal acusi de sedició 14.000 seguidors. 

    

La barra lliure de Twitter va aparèixer ahir recuperada de la penúltima ressaca. El miratge de dissabte a Girona adquirirà cos demà diumenge al Camp Nou. Contraris i partidaris del referèndum pensen que els indepes buscaran la sobredimensió del Barça a les televisions de tot el món per agegantar el crit de Votarem. Una invasió de la gespa, milers d’estelades al vent blaugrana, abanderats per Messi i Piqué, les imatges que donaran la volta al planeta perquè finalment s’entengui que alguna cosa molt important està passant en aquesta terra... Poso el fre.

    

Que no s’estengui el pànic. No passarà. El minut 17 i 14 segons serà un clam multiplicat per tots els haguts fins ara. Potser es prolongarà civilitzadament. Ho ha deixat escrit en un tuit Gerard Piqué –«expressem-nos pacíficament. No els donem cap excusa. És el que volen. I cantem ben alt i ben fort. #Votarem». 

Notícies relacionades

    

Vagin a l’estadi i disfrutin.