El desafiament de Cristiano Ronaldo

No fa ni un any de l'última renovació del portuguès, però han passat moltes coses

2
Es llegeix en minuts
marcosl40300036 real madrid s forward from portugal cristiano ronaldo celebr170927003217

marcosl40300036 real madrid s forward from portugal cristiano ronaldo celebr170927003217 / ODD ANDERSEN

Completar 400 partits vestint la samarreta del Reial Madrid amb 412 gols no és a l’abast de tothom. I celebrar-ho fent un doblet al Signal Iduna Park de Dortmund, un dels estadis maleïts per als blancs en la història recent, bé es mereix trencar un silenci de quatre mesos. Sobretot si es vol llançar un missatge. «És una bona pregunta», li va dir encantat Cristiano Ronaldo a Susana Guasch quan li va preguntar quan esperava firmar la seva renovació ara que estan firmant molts dels seus companys. «Potser el president sap contestar millor que jo...», va afegir.

L’última foto de renovació del crac portuguès amb el Reial Madrid no té ni un any. Va ser el novembre del 2016. Des d’aleshores han passat moltes coses. En el terreny esportiu, la segona part del campionat de Lliga i de Champions ens va mostrar el millor Cristiano. Amb descansos atentament estudiats per Zidane, el portuguès va ser decisiu amb els seus gols en la consecució de la Champions (cinc en semifinals i dos a la final) i de la Lliga.

Les grans tempestes de l'estiu

Però a l’estiu es van desfermar dues grans tempestes. La primera va portar Ronaldo a declarar davant el jutjat número 1 de Pozuelo de Alarcón acusat de defraudar Hisenda 14,7 milions d’euros. La segona va fer inflacionar el mercat amb l’operació Neymar-PSG. El contracte del 'pilota d’or' renovat tan sols set mesos abans es quedava obsolet davant els sous de Ney i Messi, que ronden tots dos els 25 milions anuals.

Si una cosa va fer sortir de polleguera el portuguès va ser veure’s declarant i ser tractat, segons ell, com un delinqüent. «Si vostè s’hagués dit Antonio Pérez també hauria vingut a declarar», li va dir la jutge. «No, això no m’ho crec», li va respondre Cristiano.

Ronaldo va trobar a faltar una defensa incondicional del Reial Madrid, fins al punt que al jutjat va arribar a dir que li agradaria tornar a Anglaterra. La portada del diari A Bola va recollir una suposada confessió de Cristiano durant la Copa Confederacions als seus companys de selecció sobre el seu desig d’abandonar el Madrid.

Consells, a Bartomeu

Notícies relacionades

A Florentino li va tocar gestionar la crisi, sortint en defensa del seu jugador, i ara li toca recollir el desafiament televisiu de dimarts passat. I ajudar que Cris segueixi sent feliç a Madrid. Es creu que el portuguès haurà d’afrontar una multa que rondaria els 30 milions d’euros. ¿I aquesta ronda qui la paga? «Tots hem de complir amb les nostres obligacions fiscals. No tinc dubtes amb Cristiano com a futbolista ni com a persona», va dir Florentino al juny. ¿El Reial Madrid ha de dissenyar un augment salarial que contribueixi a la felicitat de Cristiano?

Per a consells, que li pregunti a Bartomeu. Que de multes, en sap.