Anàlisi

No és normal

No és normal que s'entri en impremtes a incautar cartells i que el president del Govern espanyol presumeixi d'això en lloc d'avergonyir-se'n

1
Es llegeix en minuts
40153482 60

40153482 60

No és normal que la immensa majoria d’alcaldes d’aquest país, elegits pels seus conciutadans, siguin tractats com si fossin delinqüents pel fet de facilitar espais de votació. No és normal que la Guàrdia Civil entri a les redaccions de diversos diaris identificant periodistes de manera arbitrària i especificant què es pot publicar i què no. No és normal que la companyia de correus obri la correspondència dels ciutadans per valorar-ne el contingut i decidir si ha d’arribar al seu destinatari o no.

Notícies relacionades

No és normal que l’aparell judicial determini quins temes es poden debatre al Parlament i que emprengui mesures contra la Mesa i la presidenta per permetre el diàleg. No és normal que la gent que va pel carrer penjant propaganda electoral hagi d’estar patint per si seran identificats o, en el pitjor dels casos, detinguts. No és normal que el Tibunal Superior de Justícia de Catalunya dicti al director de la televisió pública quina informació pot donar. No és normal que es vulneri la llibertat de reunió, prohibint actes sobre el referèndum a Madrid i a Vitòria i posant la fiscalia a obrir diligències per un acte a Tarragona. No és normal que l’Estat es dediqui a tancar pàgines web amb continguts que, en cap cas, no atempten contra els drets fonamentals de les persones, sinó que més aviat el que fomenten és ampliar-los. No és normal que s’amenaci arbitràriament de tallar el subministrament elèctric de locals públics que paguen les seves factures diligentment.

No és normal que s’entri a les impremtes a requisar cartells i que el president del govern espanyol encara se’n vanagloriï en comptes d’avergonyir-se’n.  No és normal que el fiscal general de l’Estat declari públicament que hem estat «abduïts» per haver votat en un sentit que no és del seu grat. No és normal que es demani als bancs que controlin els nostres moviments per qüestions estrictament polítiques. No és normal que, des de fora, prenguin el control dels impostos que hem pagat amb esforç al nostre govern.