DUES MIRADES

A pitjor

El fracàs de la política carrega sobre les espatlles dels ciutadans uns dilemes que no haurien d'haver existit mai

1
Es llegeix en minuts

I el despropòsit segueix avançant pel camp de mines del referèndum. Entre l'obediència a la llei i la desobediència emanada d'un Parlament que va burlar la democràcia. Res sortirà com molts somien perquè el referèndum no es va parir bé i es va gestar pitjor. El país es pobla d'amenaces, traïdors i desertors, mentre es persegueix 712 alcaldes i a altres se'ls sotmet a pressions insensates

Opinió exprés

Majories i minories

Albert Sáez

Director d'EL PERIÓDICO

Notícies relacionades

Policies, mitjans, directors d’escola o de centres públics obligats a escollir entre la llei i la desobediència. Episodis grotescos d’obrir i tancar webs, de recerques d’urnes… Ciutadans debatent estratègies inconcebibles en una societat democràticament madura: ¿Per què votar no si la sola participació legitima el sí? ¿Què fa l’independentista que vol votar amb garanties? Si no va a la cita, serà comptabilitzat com un no... El fracàs de la política carrega sobre les espatlles dels ciutadans uns dilemes que no haurien d’haver existit mai.

El referèndum quedarà diluït. Les institucions, totes, hauran fet més que el ridícul. La convivència s’ha posat en risc i la democràcia trontolla. Putin sembla estar darrere del suport d’Assange al procés. El Financial Times avisa Rajoy que el temps s’esgota. El líder del PP no només ha aconseguit fer aflorar el pitjor d’Espanya i el pitjor de Catalunya, també s’ha convertit en una amenaça per a l’estabilitat més enllà de les nostres fronteres. Tremenda victòria.